І це ще без надбавок: Яка зарплата в голови Антикорупційного суду Танасевич

На сьогодні суддівська винагорода суддів ВАКС прирівняна до суддів Апеляційного суду.

Олена Танасевич. Фото: Вікіпедія.

Зарплата голови Вищого антикорупційного суду Олени Танасевич становить 76 тисяч гривень. Це дорівнює понад 18-ти мінімальним зарплатам українців, зазначають Патріоти України.

"На сьогодні, коли суд не здійснює повноважень і судді теж, ми не отримуємо надбавок з травня по вересень 2019 року. Ми отримуємо тільки оклад і він становить без врахування податків 76 тисяч гривень", – розповіла Танасевич в інтерв’ю DW.

На її думку, зарплата суддів ВАКС дозволяє їм бути незалежними. На сьогодні суддівська винагорода суддів ВАКС прирівняна до суддів Апеляційного суду. Вона становить 80 тисяч 280 гривень, тобто 40 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (1 мінімум на сьогодні – 2007 гривень). До цієї зарплати додаються ще надбавки, які залежать від стажу роботи суддів.

Що відомо про Олену Танасевич

Закінчила Харківську юридичну академію, а присягу судді склала у 2012 році. Працювала суддею Печенізького райсуду Харківської області. Чоловік голови ВАКС Михайло Танасевич займається бізнесом у Харкові. Родина має у місті квартиру та 7 земельних ділянок. За 2018 рік Олена Танасевич заробила 220 тисяч гривень, а її чоловік – 1 мільйон.

Танасевич показала найкращі бали на відборі до Антикорупційного суду. Вона не фігурувала у списку недоброчесних кандидатів до суду, який оприлюднили експерти Фундації DEJURE.

Путін не зупиниться: Генінспектор Бундесверу заявив, що РФ може підготуватися до нападу на НАТО через 5-8 років

субота, 20 квітень 2024, 8:30

Росія може бути готова до військового нападу на країни НАТО вже через п’ять-вісім років. Щоб бути загрозою, спочатку їй потрібно відновити свої сили, виснажені в Україні, вважає генеральний інспектор Бундесверу Карстен Бреєр, передають Патріоти Україн...

Громадяни Словаччини, після відмови уряду Фіцо підтримати ініціативу Чехії, зібрали понад 2 млн євро на снаряди для України

субота, 20 квітень 2024, 8:05

Жителі Словаччини зібрали понад два мільйони євро на купівлю снарядів для України, після того, як влада країни відмовилася підтримати ініціативу Чехії зі збору коштів та пошуку боєприпасів для Києва. Суму зібрали менш ніж за дві доби. У кампанії, яка п...