І це тільки початок: Економіка Росії відчутно прискорила темпи падіння

Після заяв про дефолт Росії за зовнішнім боргом з'явилися дані щодо динаміки ВВП держави-агресорки. Яку тенденцію показує цей показник протягом останніх місяців – читайте у матеріалі, який Патріоти України пропонують вашій увазі.

Актуальні дані оприлюднило Міністерство економічного розвитку, за даними російських ЗМІ. Звіт відомства стосується поточної економічної ситуації в Росії.

Скорочення російської економіки набирає оберти

Зокрема, йдеться про те, що у травні 2022 року економіка держави-агресорки скоротилася на 4,3% у річному розрахунку. У квітні поточного року цей показник впав на 2,8%, тоді як у березні був зафіксований ріст на рівні 1,3%. ВВП Росії показував позитивну динаміку у лютому (+4,1%) та січні (+5,7%).

Загалом Міністерство економічного розвитку Росії оцінило зростання ВВП протягом січня – травня на рівні 0,5% у річному розрахунку. У відомстві також назвали основні фактори впливу на економіку. Йдеться про:

  • падіння внутрішнього попиту;
  • транспортно-логістичні обмеження.

Погіршення динаміки помітили й в обсягах вантажообігу транспорту – мінус 1,8% в останній місяць травня після падіння на 1,5% у квітні. Цікаво, що у відомстві переглянули дані за квітень. Раніше у так йшлося про цифру на рівні 5,9%.

За аналогічний період у секторах будівництва та сільського господарства темпи зростання сповільнилися, але зуміли зберегти позитивну динаміку. Тоді як у квітні 2022 року реальні заробітки росіян зменшилися відразу на 7,2% у річному розрахунку. Лише у попередньому місяці заявляли про зростання цього показника на 3,6% у річному розрахунку.

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...