І це ж ще ніхто по них не стріляв: Російський військовий супутник згорів з невідомих причин

Супутник був розроблений і вироблений корпорацією "ВНІІЕМ" – російським приладобудівним підприємством в структурі "Роскосмосу".

Російський військовий супутник дистанційного зондування Землі “Космос-2525” зійшов із власної орбіти та згорів у шарах атмосфери над Тихим океаном. Про це повідомляє DW з посиланням на американсько-канадське командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (NORAD), інформують Патріоти України.

За даними NORAD, опублікованих на сайті space-track.org (займається відстеженням переміщення штучних супутників Землі) російський апарат увійшов в шари атмосфери 1 квітня над Південною частиною Тихого океану. Що стало причиною сходження з орбіти – не повідомляється. Російське Міноборони не коментує випадок.

Згідно з дослідженням аналітика Барта Хендрікса, опублікованому в серпні 2020 року в американському журналі The Space Review, Експериментальний Малий Космічний апарат (емка) «Космос-2525» представляє собою спрощений попередник секретного розвідувального супутника «Разбег» .

Супутник був розроблений і вироблений корпорацією “ВНІІЕМ” – російським приладобудівним підприємством в структурі “Роскосмосу”. Експериментальний малий космічний апарат “Космос-2525” був запущений за допомогою ракети-носія легкого класу “Союз-2.1в” з космодрому Плесецьк в березні 2018 року.

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...