І цим скрепи хочуть "налякати НАТО": У Росії згнив найбільший у світі атомний крейсер

Роботи з утилізації проводитиме 30-й судноремонтний завод. Вони завершаться до 30 листопада 2025 року.

Важкий атомний крейсер «Адмірал Лазарєв» вирішено відправити на утилізацію. Про це повідомляє «Інтерфакс» з посиланням матеріали порталу держзакупівель, передають Патріоти України.

Спущений на воду за часів Брежнєва, один з чотирьох крейсерів проекту «Орлан» - найважчих і найбільших кораблів в світі, за винятком авіаносців - відправлять на обробний стапель в серпні поточного року.

Рішення про утилізацію корабля, який за класифікацією НАТО відноситься до «класу Кіров», було прийнято після оцінки його технічного стану, розповіло «Інтерфаксу» джерело в промисловості. «Його відновлення обійшлося б дорожче, ніж будівництво кількох сучасних кораблів океанської зони», - пояснило воно, додавши, що «це дійсно старий корабель, який вже кілька десятиліть не в строю».
Роботи з утилізації проводитиме 30-й судноремонтний завод. Вони завершаться до 30 листопада 2025 року. Всього за проектом «Орлан» було побудовано чотири крейсери. «Адмірал Ушаков» був виведений зі складу флоту в 2002 році і чекає утилізації.
Крейсер «Адмірал Нахімов» зараз проходить модернізацію. Потім на модернізацію відправлять четвертий крейсер проекту «Петро Великий». «Адмірал Лазарєв» з 1990-х був законсервований. Його доля довгий час залишалася невизначеною: звучали плани як по модернізації, так і по утилізації.

Чехія знайшла для України вже мільйон снарядів - ЗМІ

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:22

Учасники ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для потреб ЗСУ підписали угоду, в межах якої Україна отримає мільйон артилерійських снарядів, повідомляє . Спочатку передбачалося закупити 800 тисяч снарядів: 500 тисяч калібру 155 мм та ще 300 тисяч -...

Внаслідок нічної повітряної атаки росіян в Україні пошкоджені теплові та гідроелектростанції - Укренерго

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:14

Війська РФ вночі 29 березня під час масованої комбінованої атаки вдарили по енергетичних об’єктах. Про це повідомляє Укренерго. Внаслідок обстрілу зазнали пошкодження теплові та гідроелектростанції в центральному та західному регіонах. . Як зазначаєт...