І задзвенів "Дзвін": ЗСУ вперше випробували новітню систему керування військами (фото)

Інноваційні навчання із застосуванням автоматизованої системи керування військами особисто проінспектував командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Олександр Сирський

Під час командно-штабних навчань на Чернігівщині українська армія вперше випробувала нову перспективну систему керування військами «‎ДЗВІН» в тактичній ланці. Про це пише Defense Express, передають Патріоти України.

За даними, система «‎Дзвін» використовувалась у зв’язці з бортовою інформаційною системою Hermes-C2 та забезпечувала управління діями підрозділів в ланці бригада-батальйон-рота в динаміці під час ведення наступу.

Зазначається, що інноваційні навчання із застосуванням автоматизованої системи керування військами особисто проінспектував командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Олександр Сирський.


Він відзначив, що автоматизована система суттєво скорочує час підготовки і прийняття рішень командиром. Управління військами відбувається в режимі онлайн. Також відмітив простоту користування системою.

Керівник навчань командувач військ ОК “Північ” генерал-майор Валерій Залужний повідомив, що перспективна система управління суттєво розширює можливості з управління підрозділами під час бою та надає командиру новий рівень обізнаності, що відбувається на полі бою.

Керівник проекту АСУ “Дзвін” Тарас Поручник, наголосив, що вони отримували дані про ситуацію з поля бою в онлайн-режимі. І командир бригади, і командир батальйону реально бачили положення і дії своїх військ.

Система дає можливість відстежувати як положення, так і характер дій підрозділів. Вона також дозволяє командирам отримувати дані щодо основних типів боєприпасів, озброєння, стану екіпажу.


Джерело: Defense Express

На скільки Україні вистачить допомоги від США: Салліван виступив із заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:45

Конгрес США врешті-решт схвалив допомогу Україні. Анонсованого пакета має вистачити до кінця цього року. Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передають Патріоти України. "Ресурси, які у США є на цю мить, доз...

Шойгу погрожує Україні новою російською ракетою "аналоговнєт": Експерт оцінив, наскільки ця зброя небезпечна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:15

Комплекси ЗРК-500, якими Росія погрожує атакувати Україну, схожі на американський ЗРК Patriot, але із затримкою у часі на 40 років. Таку думку висловив 24 Каналу розказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. За...