"Я - не ворог України чи друг Росії": Президент Хорватії порадив Києву поговорити з найманцями "ЛДНР"

Президент Хорватії Зоран Міланович знову відзначився зухвалою заявою щодо України і порадив вести переговори з бойовиками ОРДЛО, передають Патріоти України.

Як пише JutarnjiList, політик переконує, що в Україні прославляють людей, які начебто "під час Другої світової війни вбивали євреїв та поляків". Президент Хорватії порадив Києву продовжувати перемовини із сепаратистами.

"З ними треба розмовляти, а не вступати у конфронтацію з ядерною державою. Хоч би хто їх заохочував, це шарлатани, а їх у Євросоюзі багато", – стверджує Міланович.

Разом з тим Міланович звинуватив прем'єр-міністра Хорватії Андрія Пльонковича в тому, що той діє як "український агент". За його словами, він не є "ворогом України чи другом Росії". Додав, що, мовляв, ніколи не пив каву з послом Росії.

"Пльонкович діє як український агент, а я як президент Хорватії. Це величезна різниця. І з росіянами я не дружний", – заявив Міланович.

Скандальні заяви Мілановича: що відомо

25 січня президент Хорватії заявив, що країна відкличе своїх військових з НАТО у випадку вторгнення Росії в Україну. Він переконував, нібито для України "немає місця в НАТО". Міланович цинічно назвав Революцію Гідності "переворотом", а також сказав, що Україна досі залишається однією з найбільш корумпованих країн. Після цих заяв Зоран Міланович потрапив до бази "Миротворця".

За два кроки до... Росія, Китай, Іран та їх сателіти пов'язані не ідеологією, а відчаєм, - WP

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:00

Іран, Росія, Китай та КНДР очолюють блок диктаторських режимів, до якого входять і терористичні угрупування - їх пов'язує не ідеологія, а відчай. Про це йдеться в аналітичній статті на сайті The Washington Post, передають Патріоти України. Всі ці країн...

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...