"Я бачу лише ті сектори, де працюю": Сенцов сказав, як довго триватиме війна в Україні

Війна в Україні триває вже десять років, і поки що немає ознак, що вона скоро закінчиться. Таку думку український режисер, командир штурмової роти в 47-й бригаді Олег Сенцов висловив в інтерв’ю "BBC News Україна", передають Патріоти України.

"Розумієте, я бачу лише ті сектори, де працюю. Я командир підрозділу. І те, що бачу на власні очі, про те й можу говорити. Якщо віддати Путіну ті території просто так, то це означатиме нашу часткову поразку й відтермінування війни. Він не зупиниться. Йому не потрібен був лише Крим, чи Донбас, чи Херсонська область. Путіну потрібна вся Україна. Він йтиме далі, щоб розширити зону свого впливу", – зауважив військовий.

На його думку, в Європі розуміють реальну ситуацію, особливо у сусідніх з Україною та Росією країнах. "Для них краще, щоб бойові дії велися на території України. 5 стаття Північноатлантичного Альянсу – це для них "головний біль"", – зазначив Сенцов.

Він додав, що Україна залежить від військової підтримки Заходу, зокрема від постачання озброєння та боєприпасів. "Від нас – люди й управління. Щодо участі іноземних громадян, то вони вже воюють. Але це одиничні приклади, це добровольці. Ідеться про десятки, сотні людей, які чисельно відповідають батальйону. Звісно, варто підтримувати залучення іноземних людських ресурсів. Вони нам потрібні. Водночас маємо самі мобілізуватися, покращити управління армією, воювати розумніше, ефективніше", – сказав військовий.

За його словами, Росія буде йти далі, скільки зможе. Але Україна може зупинити агресора. "Можливо, ми не зможемо перемогти її військовими шляхом, вийти на кордони 1991 року та зайти в Крим. Але ми переможемо дещо інакше: коли Росія зламає об Україну зуби й сама піде геть, тому що їй буде не до нас, можливо, через її внутрішні процеси", – впевнений Олег Сенцов.

Велика загроза для України? Катков оцінив, чи вдасться Росії налагодити виробництво дрона-камікадзе Qasef

п’ятниця, 26 липень 2024, 9:20

У Росії планують запустити виробництво нового дрона-камікадзе Qasef, патент на який вже отримали в Ірану. Проте найближчим часом масове виробництво не вдасться налагодити, передають Патріоти України. Крім того, за характеристиками дрон Qasef поступатим...

Свято наближається: Удар по порому в порту "Кавказ" змусить окупантів ризикувати і без того пошкодженим Керченським мостом задля критичної перевалки палива залізницею - розвідка Британії

п’ятниця, 26 липень 2024, 8:20

Розвідка Великої Британії вважає, що удару ЗСУ по російському порому "Славянин" в порту "Кавказ" майже напевно спричинить подальші логістичні проблеми для Росії у постачанні її окупаційних сил на півдні України та регіонального експорту скрапленого при...