"Я бачив, як іде боротьба на Донбасі": Австрійський генерал назвав головні помилки Росії під час вторгнення в Україну

Починаючи повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року керівництво Росії недооцінило готовність українського народу до опору та стійкість Збройних сил. У Кремлі були впевнені, що спротив буде таким слабким, що можна буде швидко взяти Україну під свій контроль. Про це сказав бригадний генерал австрійської армії у відставці, нині президент Центру стратегічного аналізу (CSA) Вальтер Файхтінгер в інтерв'ю "Укрінформу", передають Патріоти України.

Росія зробила за два роки повномасштабної війни безліч помилок. "Загалом це був час багатьох помилок, особливо з російської сторони – вони повністю недооцінили волю України до спротиву та стійкість українських військових", – заявив він. Файхтінгер зазначив, що сам ніколи не вважав Сили оборони України слабкими і був упевнений, що Київ не здасться і чинитиме опір.

"Я бачив, як іде боротьба на Донбасі, з яким професіоналізмом та інтенсивністю українські війська виконують свої завдання. Тому я не вважав, що Україна дуже швидко здасться у військовому плані, що згодом підтвердилося", – зазначив Файхтінгер.

Експерт вважає, що вирішальним фактором у зупинці російської навали на початку вторгнення в Україну було те, що росіянам не вдалося висадити повітряний десант на півночі від Києва та провести звідти наступ на столицю. "Тому, безумовно, велика заслуга українських Збройних сил, що вони це розпізнали і запобігли цьому. Після цього російський генеральний план був приречений на провал", – заявив він.

Багато загиблих та поранених: Окупанти вдарили по місцю літнього відпочинку на Харківщині

неділя, 19 травень 2024, 13:30

В Україні оголошували тривогу через загрозу балістики, у Харківському районі пролунали вибухи. Як повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, окупанти вдарили по території, де відпочивали місцеві жителі, передають Патріоти України. За його інформа...

Окупанти вночі атакували Одещину - через падіння уламків БПЛА є руйнування

неділя, 19 травень 2024, 11:56

У ніч проти неділі, 19 травня, російські окупанти спрямували ударні безпілотники на Одеську область. Унаслідок падіння уламків збитих "шахедів" пошкоджено інфраструктуру регіону. Про це інформують Сили оборони півдня України. "Ворог продовжує системний...