"Я брав участь у спецопераціях": Семенченко назвав себе агентом розвідки, якого "злили"

Колишній народний депутат Семен Семенченко, якого підозрюють у причетності до створення «приватної військової компанії», заявив, що брав участь у спецоперації української розвідки щодо ситуації в Білорусі. Про це він заявив журналістам перед сьогоднішнім судовим засіданням, повідомляють Патріоти України.

«Наша ветеранська організація «Батальйон «Донбас» увесь 2020-2021 рік співпрацювала з Головним управлінням розвідки Міністерства оборони. Зокрема, особисто я – з керівником цієї служби нашої розвідки, полковником Будановим як конфіденційний співробітник та структури-прикриття», – розповів він.

За словами Семенченка, він брав участь у спецопераціях, де потрібно було діяти так, щоб для України не було жодних політичних ризиків та не було зрозуміло, що до них мають стосунок певні українські держслужби. Він зазначив, що одна з таких операцій проводилася за ініціативою спецслужб Сполучених Штатів Америки та деяких інших країн.

«Вона стосувалася ситуації 2020 року в Білорусі… Нашою задачею було організувати табори для прийняття родин білоруських патріотів, які братимуть участь, якщо до цього дійде, у батальйонах самооборони та у майбутньому – в добровольчих батальйонах», – повідомив екснардеп.

За його словами, він разом зі ще декількома ветеранами, які також співпрацювали з ГУР, орендували кілька таборів у Волинській області, а також «для передачі досвіду» зустрічалися з білоруськими патріотами, які приїздили для цього до України.

Після цього майже всіх цих патріотів у Білорусі арештовували за звинуваченням у тероризмі та збройних нападах. Семенченко вважає, що дані про них Білорусі зливали українські спецслужби. На його думку, справа проти нього та інших ветеранів «Батальйону «Донбас» сфабрикована. «Нас допитують не у справі, в якій я підозрюваний, а за дорученням КДБ Білорусі. Фактично, з нашою допомогою намагаються допомогти Лукашенку сфабрикувати справи та отримати докази проти арештованих білорусів», – додав він.

Джерело: УНІАН

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...