"Я би вам не рекомендувала йти в суд стосовно Маріуполя": Екснардепка Чорновол відреагувала на слова Гордона про "здачу міста Порошенком" (відео)

Народна депутатка VIII скликання Тетяна Чорновол, яка безпосередньо брала участь у бойових діях під Маріуполем у червні 2014 року, розповіла свою версію тих подій. Вона назвала день звільнення "великою перемогою Порошенка", яка дала змогу вижити багатьом військовим. Як насправді звільняли місто, ексдепутатка описала в ефірі програми "Право на владу" на каналі "1+1". Сама вона тоді перебувала у складі полку спецпризначення "Азов", повідомляють Патріоти України.

"Я не хочу сказати, що "Азов" не готовий був захистити Маріуполь – звичайно, готовий. Ми всі палали бажанням захистити місто. Весь склад "Азову" тоді стояв на блок-посту зі зброєю і чекав нашої черги піти в бій", – розповіла Чорновол, нагадавши, що російські війська тоді наступали на Маріуполь.

"Однак в бій ми не пішли – воювала армія, зокрема 72 бригада. Воювала Нацгвардія, вони йшли в бій. Мали втрати. Ми стояли на блокпосту, бо чекали в принципі наказу піти в бій, але так в бій ми і не пішли. Шанси у нас були невеликі, тому що "Азов" тоді був озброєний фактично виключно автоматами, тому це було раціональне рішення українського командування – притримувати "Азов" в резерві", – пояснила ексдепутатка.

Вона зазначила, що ситуація була досить напружена й особливо важливу роль тоді відіграла українська артилерія, яка завдала великих втрат російським десантникам, що тоді були під Маріуполем. "І це дало можливість тоді (п'ятому президенту Петру - ред.) Порошенку з позиції сили вести переговори щодо Мінських угод. Тому я хочу відзначити, що той день – це була велика перемога Порошенка. Зокрема, завдяки їй я залишилась, наприклад, жива і взагалі багато хто залишився живий", – розповіла Чорновол.

Так, вона спростувала заяви журналіста Дмитра Гордона щодо "здачі" міста. "Щодо пана Гордона. Я би вам не рекомендувала йти в суд стосовно Маріуполя, тому що ви не знаєте, що там було. А я знаю", – наголосила Чорновол.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...