"Я їм зараз бошки отоб’ю": Представник фармкомпанії погрожував депутаткам через закон про зниження цін на ліки (відео)

Закон скасовує так звані "вічнозелені патенти", на яких в Україні тримається монополія.
Ольга Стефанишина та Олександра Устінова. Фото: Главком.

Під час засідання парламентського комітету з питань здоров’я, де обговорювався законопроєкт 2089, ексрадник Міністра охорони здоров’я та заступник директора фармкоманії «ІнтерХім» Олександр Чумак почав погрожувати двом депутаткам, які є авторками цього проєкту закону, передають Патріоти України.

«Я їм зараз бошки отоб’ю», – сказав Чумак на початку засідання комітету. Як повідомили у пресслужбі партії «Голос», Чумак погрожував народним депутаткам Ользі Стефанишиній та Олександрі Устіновій. Сам законопроєкт, як стверджують його автори, має знизити ціни на ліки в українських аптеках.

«Сьогодні українці втридорога переплачують за ті самі ліки, які в інших країнах можна купити набагато дешевше. Наприклад, онкохворий пацієнт в Україні платить за упаковку «Кселоди» 6 500 грн, а в Польщі цей препарат коштує 3 600 грн», — сказала Стефанишина.

Також в повідомленні йдеться, що цей законопроєкт скасовує так звані «вічнозелені патенти», які сьогодні дозволяють виробникам утримувати монополію на ринку десятки років.

«У цивілізованих країнах патент на винахід лікарського засобу може бути подовжений лише на 5 років. Натомість в Україні фармацевтичні компанії мають можливість подовжити патент на 20 років. Таким чином компанії утримують монополію і не допускають на ринок аналоги, виставляють захмарні ціни на свої препарати», – додала Устінова.

«Але тим, хто роками отримував надприбутки з такого стану справ, такі пропозиції не сподобалися і вони перейшли до прямих погроз», - додали у політсилі Вакарчука. Обидві депутатки зараз звертаються до правоохоронних органів із заявою про злочин.

"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...

"Завдання зробити так": В Україні розглядають можливість не всі ділянки фронту прикривати людьми, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:44

Експерт розповів, які технологічні рішення можуть бути впроваджені, аби військові могли перебувати на відстані у бліндажах та керувати боєм за допомогою автоматизованих систем, передають Патріоти України. Керівник Центру військово-правових досліджень, ...