"Я маю серйозне застереження": Експерт вказав на небезпеку у разі звільнення Залужного

Військовий експерт, полковник запасу і колишній спікер Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов вважає, що заміна головкома ЗСУ Залужного на якогось іншого генерала зараз не на часі. Свою думку Селезньов висловив в інтерв'ю "Еспресо", передають Патріоти України.

"Я маю серйозне застереження щодо тих чуток, які зараз активно ширяться українським інформаційним простором про ймовірні ротації чи заміну генерала Залужного на іншого українського генерала на посаді головнокомандувача ЗСУ. Чому це зараз неприпустимо? Річ у тім, що левова частина військово-технічної підтримки від наших західних партнерів відбувається в тому числі й за рахунок прямих комунікацій між головкомом, його апаратом та нашим західними партнерами", – сказав експерт.

На його думку, після зміни головкома ЗСУ може статися так, що буде втрачено певний проміжок часу на налагодження нових комунікаційних каналів та можливостей.

Селезньов вважає, що зараз – дуже небезпечна ситуація на фронті. Тривають активні бойові дії на різних ділянках фронту. Експерт припускає, що ворог у найближчі місяць-два буде намагатися трансформувати свою чисельну перевагу в територіальні здобутки, тобто продовжуватиме наступ.

"Чи маємо ми створювати умови для зволікання щодо певних комунікаційних каналів і, відповідно, отримання більш гнучкої та оперативної реакції з боку наших західних партнерів? Відповідь на це питання, очевидно, – ні. Ми не можемо собі цього дозволити. Але знову ж таки є певні внутрішні політичні процеси всередині нашої країни, які можуть певною мірою серйозно впливати на ті чи інші рішення", – підсумував він.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...