"Я навіть здивувався": Ігнат розкрив, хто був на борту знищених російських літаків

Речник Командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат підтвердив, що на борту знищених над Азовським морем літаків РФ були російські офіцери. Про це він сказав в ефірі телемарафону, відповідаючи на запитання щодо підтвердженої загибелі російського пілота літака, збитого над Азовським морем, та загалом втрат особового складу серед російських пілотів, передають Патріоти України.

"Я вже теж дивився в їхніх пабліках рубрику "Вєчного польота, братья", де некрологи з'являються потихеньку. Бачимо, що там і полковник є. Але передусім - молоді офіцери. Я навіть здивувався, якщо чесно, що молодші лейтенанти, лейтенанти були на бортах цих літаків", - зазначив речник.

За його словами, будь-яка втрата, навіть якщо це молодий офіцер - це значна втрата, адже молодий офіцер - це випускник військового вишу, в якому навчають п'ять років, плюс іще кілька років він практикується безпосередньо у військах і вже має бойовий досвід.

"Ми говоримо про А-50, а також про Іл-22. Адже два борти були знищені. І таким чином, це дійсно для окупантів може створювати певні незручності, певні проблеми… Літаків у них стало менше, екіпажу - теж стало менше. Від цього, безумовно, і нам краще, їхні спроможності дещо зменшилися", - сказав Ігнат.

Водночас він зауважив, що інший російський літак А-50 невдовзі знову з'явився в акваторії Азовського моря, але "не підлітав вже так близько". "Що ближче він підлітає до нашого узбережжя, тим далі він може проводити радіолокаційну розвідку в повітряному просторі нашої держави. Тому вже так не наважується, і це добре", - зауважив речник.

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак, - Business Insider

понеділок, 20 травень 2024, 13:50

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак. Ця модель була наочно продемонстрована під час іранської атаки на Ізраїль у квітні. Про це пише видання Business Insider. Колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен зокрема висловив п...

Україна зробила Крим непридатним для російських військ: Годжес оцінив удари по півострову

понеділок, 20 травень 2024, 13:30

Сили Оборони України своїми ударами по військових об’єктах росіян в окупованому Криму роблять цю територію "непридатною" для ворога.Про це заявив колишній командувач військ США в Європі, генерал-лейтенант у відставці і військовий експерт Бен Годжес на ...