"Я не бачу причин, чому ми повинні зупинятися": Тука пояснив, чому ЗСУ мають стріляти по території Росії та Білорусі

Отримання Збройними силами України далекобійних ракет відкриє для них нові можливості. Таку думку висловив "Обозревателю" екс-заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука, передають Патріоти України.

За його словами, американські партнери повинні припинити зв'язувати Україну по руках і ногах вимогою не обстрілювати територію РФ.

"З моєї точки зору, завдання попереджувальних ударів по військових об'єктах, які знаходяться на території як Росії, так і Білорусі, - це питання безпеки нашої країни, а не просто якісь політичні лякалки. Вже давно і Росія, і Білорусь заслуговують на те, щоб отримати у відповідь певні дії", - вважає Тука.

Він підкреслив, що західна зброя після перетину українського кордону стає українською. "У кого ми її купили, як ми її отримали - це абсолютно не має ніякого значення. Це політична маніпуляція і не більше того", - додав екс-чиновник.

Відповідаючи на питання про необхідність завдання удару по центру прийняття рішень в Москві при наявності такої можливості, Тука сказав: "Я не бачу причин, чому ми повинні зупинятися, що нас повинно від цього зупиняти".

Вже четверта за рахунком і не остання цьогоріч: Виробник IRIS-T терміново передасть ще одну систему в Україну за кілька тижнів

четвер, 18 квітень 2024, 14:48

Як було заявлено після знищення 11 квітня Трипільської ТЕС, Україні терміново потрібно сім систем класу Patriot або IRIS-T, щоб прикрити основні міста країни. З тих пір Україна отримала наразі одну систему IRIS-T. Гельмут Раух, керівник збройової компа...

У Німеччині затримали двох рочґсійських агентів, які планували теракт, щоб зірвати військову допомогу Україні

четвер, 18 квітень 2024, 14:40

Видання Der Spiegel, посилаючись на свої джерела у генпрокуратурі ФРГ, повідомило, що у Баварії викрили двох російських агентів, які вели спостереження за американськими базами на території Німеччини та планували диверсії на військово-транспортних шлях...