"Я не буду говорити публічно, що я можу порадити": Топпосадовці США уточнили, чи можуть ЗСУ бити по Росії американською зброєю

Американські топ-посадовці США уточнили, як Збройні сили України можуть застосовувати надану зброю американського виробництва. Відповідні заяви зробили голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Чарльз Браун та міністр оборони США Ллойд Остін на брифінгу після засідання Контактної групи з питань оборони України ("Рамштайн-22"), яке відбувалося у віртуальному форматі, передають Патріоти України.

Зокрема, у Брауна запитали, чи погоджується він з тим, що українці повинні застосовувати американське озброєння для ураження російських військ, які знаходяться на території РФ біля кордону з Харківською областю.

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США сказав, що увага Сполучених Штатів зосереджується на підтримці України таким чином, аби ЗСУ мали спроможності впливати на перебіг ближнього бою і серйозним чином. "Ми звертаємо увагу на те, що відбувається довкола Харкова. Я не буду говорити публічно, що я можу порадити (українцям - ред.)", - сказав Браун.

Як додав генерал, оскільки підтримка України триває, він продовжить взаємодіяти з Остіном, бо США надають рекомендації щодо подальшого руху: "Але, головний ключовий момент полягає у тому, аби застосовувати спроможності, які ми надаємо, у ближньому бою".

Він додав, що Україна може застосовувати американське озброєння на українській території, у тому числі в окупованому Криму. Водночас, міністр оборони США Остін погодився з цими словами: "На мій погляд, їхня увага має зосереджуватися на ближньому бою".

При цьому, Браун переконаний, що ракети ATACMS, які США надали Україні, не застосовуються для ураження на території Росії, а виключно на українській території.

Джерело: УНІАН

Голови генерала Солода їй замало: Безугла подала заяву до ДБР на Сирського

понеділок, 1 липень 2024, 0:26

Заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, депутатка від "Слуги народу" Мар'яна Безугла написала заяву до Державного бюро розслідувань на Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. Вона звинуватила г...

Внаслідок ракетної атаки у Києві пошкоджена житлова багатоповерхівка на Оболоні. Постраждалим надається допомога

неділя, 30 червень 2024, 23:50

В Оболонському районі Києва внаслідок падіння уламків ракети пошкоджено багатоповерховий будинок, сталася пожежа, гостру реакцію на стрес отримали 6 осіб, зокрема дитина. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко, передають Патріоти України. . Дослівн...