"Я не кажу, що Єрмак точно працює на Росію, але в мене є певні побоювання, що він і там, і там щось обіцяв", - ексглава РНБО Данилюк

Президент Володимир Зеленський загравав із Російською Федерацією. Про це сказав колишній секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк, повідомляють Патріоти України.

"Коли ні я, як секретар РНБО, ні Вадим Пристайко, на той момент був міністром, не були присутні на перемовинах із Путіним. Зеленський спілкується із Путіним, але про що вони домовляються? Як я можу робити свою роботу, коли я цього не знаю? Це скоріше була вимога російської сторони. Питання, навіщо на це треба було йти?

Всіх, хто мали не проросійські погляди, зокрема я, Пристайко, просто не допускали до перемовин. Хоча він був міністром закордонних справ.

Ще раз питання: чому ви їх (Російську Федерацію) дослуховуєтесь? У вас є власна команда, яка опікується національною безпекою", - сказав Данилюк в інтерв'ю журналістці Яніні Соколовій.

"Коли там сидить Єрмак або Богдан, я думаю: про що вони можуть домовлятися?", - зауважив колишній секретар РНБО.

"Президент зрозумів, що із Росією він зайшов у глухий кут. І він був вимушений приймати рішення на початку цього року – що ж робити по російському треку. І це було величезною проблемою як для нього, так і для Єрмака", - сказав Данилюк.

Санкціями проти прокремлівських телеканалів Медведчука влада хотіла показати - відійти публічно від Росії і зробити крок на зустріч США, зауважив експосадовець. "Де тут справедливість? Якщо людина фінансує тероризм, від якого гинуть люди. І чому ця людина зараз ходить до парламенту? Припинити це можна не санкціями. Припинити - це треба кримінальна справа, затримати, засудити і посадити за решітку. Або вони вже домовилися із Медведчуком. Або вони просто бояться іти проти нього юридичним шляхом. Тоді виникає питання: а що ж тоді в нас за такі правоохоронні органи, які конкретного агента російських... російського впливу, не можуть із ним нічого зробити?", - заявив колишній чиновник.

"Штати все одно будуть шукати можливість допомогти Україні. Так, звичайно, їм дає дискомфорт те, що у нас деякі люди напряму співпрацюють із Росією. Таких людей нашпиговано купа. Той самий Єрмак тримав трек з Росією. В нього він був абсолютно ексклюзивний. Я наприклад не знаю, про що там домовлялися. Я не кажу, що він працює на Росію, але в мене є певні побоювання, що він і там і там щось обіцяв.

І зараз Єрмак намагається компенсувати те, що він робив у 19 році. Але насправді так воно не працює. Американці будуть співпрацювати, але завжди буде недовіра. Там ще є декілька людей", - сказав Данилюк.

Джерело: Gazeta.ua

Внаслідок нічної повітряної атаки росіян в Україні пошкоджені теплові та гідроелектростанції - Укренерго

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:14

Війська РФ вночі 29 березня під час масованої комбінованої атаки вдарили по енергетичних об’єктах. Про це повідомляє Укренерго. Внаслідок обстрілу зазнали пошкодження теплові та гідроелектростанції в центральному та західному регіонах. . Як зазначаєт...

Путін готується підняти податки: Війна проти України коштує Росії $300 млн на день, - WSJ

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:59

Щодня на війну проти України країна-агресор Росія витрачає близько $300 мільйонів. До того ж це сума без урахування масштабного переозброєння РФ та санкцій із боку Заходу, передають Патріоти України. . Про це йдеться у статті The Wall Street Journal з...