"Я не орк, я не вбиватиму українців": Москвич зателефонував на лінію "Хочу жити" і заявив, що хоче українське громадянство. Аудіо

Мешканець Москви, якому намагалися вручити повістку під час мобілізації, зв'язався з українськими спецслужбами через гарячу лінію "Хочу жити". Він сказав, що хоче відмовитися від російського громадянства й отримати українське, передають Патріоти України.

Відповідним аудіо (голос співрозмовника змінено) 3 листопада поділився Telegram-канал "СтратКом ЗСУ". Росіянин попросив порадити йому щось, бо він не хоче воювати проти України та розуміє, що відбувається.

"Я не вбиватиму українців! Я не р*шист, я не орк, я просто людина. Я чудово розумію, що відбувається. Я б хотів просто зберегти своє життя. У будь-якому разі я не вбиватиму українців", – сказав чоловік.

Йому порадили оформити заявку в Telegram-боті, який називається "ХОЧУ ЖИТЬ бот" (@spasisebyabot), після чого вона буде в обробці. У такий спосіб росіяни можуть підтвердити, що не хочуть брати участь у злочинній путінській "спецоперації".

У разі насильницької мобілізації та відправки в Україну оператор порадив москвичеві мати при собі захований кнопковий телефон, щоб мати змогу зателефонувати.

"Я цивільна людина, я служив лише строкову службу дуже багато років тому. Я проти вбивств українців. Я проти геноциду. Я хочу стати громадянином України. Я хочу відмовитися від свого громадянства... Я хочу стати українцем. Я хочу, щоб це все швидше припинилося", – відповів росіянин.

Додамо: російські солдати, які хочуть зберегти своє життя, можуть здатися в полон. Номери гарячої лінії "Хочу жити" працюють цілодобово: +38 066 580 34 98, +38 093 119 29 84 (viber, WhatsApp, telegram, signal).

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...