"Я не просто розглядаю таку можливість": Зеленський розповів, чи збирається вдруге балотуватися на пост президента

Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю НВ, Washington Post, Liberation, Новой Газете и Funke Media прокоментував можливість того, що він буде вдруге балотуватися на пост президента, передають Патріоти України.

На питання про те, чи готується він до другого терміну, Зеленський відповів, що про це говорити ще зарано. «Дуже рано про це говорити. Навіть не цікаво. Я не зробив те, що хочу просто. Я ж сам для себе повинен якісь речі, домовлятися ще з собою, з внутрішнім світом», — сказав президент України.

На уточнююче питання, чи розглядає він можливість другого терміну, він відповів, що хоче «деякі речі закінчити». «Я не просто розглядаю таку можливість, чесно кажучи, я хочу деякі речі закінчити. І якщо я відчую, що я не можу, навіть просто мені нецікаво — це не моя амбіція», — зазначив Зеленський.

Під час президентської кампанії Зеленський запевняв, що йде тільки на одну каденцію. Однак на пресконференції в травні 2020 року він заявив, що йому не вистачить одного терміну для виконання всіх своїх передвиборчих обіцянок.

За словами Зеленського, тривалість його каденції на посаді глави держави залежить від волі українців. За даними опитування, проведеного Центром Разумкова з 29 липня по 4 серпня 2021 року, 48% українців негативно ставляться до можливості рішення Зеленського піти на другий термін, позитивно поставилися б до такого рішення лише 21,9% опитаних.

У березні поточного року лідер парламентської фракції Слуга народу Давид Арахамія заявив, що члени його партії мають намір закликати Зеленського балотуватися на другий термін. Сам український президент на пресконференції 20 травня заявив, що про це поки «рано говорити».

Понад 500 мільйонів доларів США! Дрони Magura V5 завдали російському флоту шалених збитків

п’ятниця, 10 травень 2024, 10:52

Головне управлянні розвідки Міноборони України за допомогою морських дронів Magura V5 змогли ефективно вразити велику кількість ворожих кораблів у Чорному морі. Про це в ефірі телемарафону заявив представник ГУР МО Андрій Юсов. Він зазначив, що за попе...

"Ця програма вже є": Польща готується до ймовірної війни з Росією та Білоруссю

п’ятниця, 10 травень 2024, 10:30

Польща планує зміцнити свої кордони з РФ та Білоруссю та провести комплексну підготовку державних механізмів та населення до ймовірної війни з Росією. Про це заявив міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш в інтерв'ю Radio ZET,. На питання, чи на...