​"Я не розумію, чому у нас посада завгоспу стає другою посадою в країні… Такого не було ніколи… Єрмака не люблять навіть більше, ніж Богдана", - Разумков

Екс-спікер Верховної Ради, лідер міжфракційного об'єднання "Розумна політика" Дмитро Разумков вважає, що Андрію Єрмаку вдається залишатися на посаді голови Офісу президента, на якій не втримався Андрій Богдан, бо він "краще хвалить". Про це політик сказав в інтерв'ю журналістці Наталці Влащенко, опублікованому 10 грудня на її YouTube-каналі "Влада vs Влащенко", зазначають Патріоти України.

Журналістка запитала Разумкова, чому він "так дратує Єрмака" та який бачить його роль. Влащенко зазначила, що зазвичай Єрмака описують як "регента", якому "довіряють найбільше" і який "командує всім, аж до сімейних зустрічей і має необмежений вплив на президента".

"Багато з того, що ви описуєте, відповідає дійсності. Дратую я його? Та мені, чесно, все одно. За всієї поваги до глави Офісу президента. Я не розумію, чому у нас посада завгоспу стає другою посадою в країні", – відповів. Розумків.

У відповідь на фразу Влащенка, що це в Україні "традиційно", політик додав, що говорить не тільки про Єрмака, а й про ситуацію в цілому, але уточнив, що настільки, на його думку, ситуація раніше не доходила.

"Такого не було ніколи, тому що президенти таки хотіли отримувати різні точки зору... Я не уявляю собі, щоб [другий президент України Леонід] Кучма передав через когось із глав адміністрації завдання Службі безпеки, або ГУР, або ще комусь", - сказав Разумков.

Він визнав, що не був свідком подій того часу, але, наскільки він знає, Кучма хоч і збирав інформацію та прислухався до інших, але рішення ухвалював сам.

На питання, "чому Єрмак зміг, а Богдан ні", хоча він теж мав великий вплив, Разумков висловив думку, що справа у різних підходах.

"Проблема Андрія Йосиповича – він налаштував усіх проти себе. Він був багато в чому ефективний, але його форма спілкування та форма поведінки була неприйнятною для багатьох людей, у тому числі для мене. Хоча він розумів процеси..." – сказав політик.

При цьому, на його думку, Єрмака не люблять, "можливо, навіть більше, ніж Богдана".

"[Чому цей утримався, а той ні?] Добре хвалить. Він комфортніший... Тепліший, якщо ми говоримо про теплу ванну", - додав Разумков.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...