"Я не сказав, що ми не віримо": Спікер президента ПАР пояснив заяву, що делегація "не чула ні сирен, ні вибухів" у Києві

Прес-секретар президента ПАР Сиріли Рамафоси заявив, що їхня делегація нібито не чула ні сирен, ні вибухів у Києві під час свого візиту, нагадують Патріоти України.

Так він відповів на пост, в якому користувач Twitter цитував Reuters: "Щонайменше два вибухи прогриміли в Києві в п'ятницю, і завили сирени повітряної тривоги, коли африканські лідери почали мирну місію, сподіваючись виступити посередником між Україною і Росією".

У відповідь Вінсент Магвенья написав: "Як не дивно, ми не чули ні сирен, ні вибухів. Програма #AfricanPeaceMission йде за планом".

Згодом у коментарі журналістам речник президента ПАР пояснив свій пост у Twitter. За його словами, під час атаки на столицю африканські делегації вже були у Києві, куди прибули після відвідин Бучі.

Магвенья додав, що африканських лідерів після початку повітряної тривоги повели до укриття, однак саму тривогу вони не чули - про неї сказали супроводжуючі делегації. Він уточнив, що вони дійсно не чули ні вибухів, ні роботи протиповітряної оборони у Києві. "Я не сказав, що я не вірю. Я сказав, що я не чув вибухів. І це правда", - зауважив Магвенья.

Прес-секретар президента ПАР також розповів, що вони бачили у Бучі свідчення російських військових злочинів.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...