"Я не став нічиїм слугою. І я йду. Але йду, щоб повернутися": Рябошапка не став дочікуватись у Раді фіналу розправи з боку "слуг"

Зеленський круто помилився, коли запевняв Трампа, що Генпрокурор "на 100% його хлопець".

У Верховній Раді триває позачергове засідання, на якому депутати більшості в союзі з ОПЗЖ мають намір ухвалити проєкт постанови №3154 про висловлення недовіри генпрокурору Рябошапці та відправити його у відставку, зазначають Патріоти України.

Після виступу від фракції «слуг» Максима Бужанського, котрий не жалів слів для образ очільника ГПУ, спікер ВР надав слово «винуватцю свята». Генеральний прокурор Руслан Рябошапка у свою чергу з трибуни парламенту на всі звинувачення заявив, що причиною питання про його відставку є результативність роботи генпрокурора. Про це він заявив, виступаючи.

«Ми робимо реформу прокуратури, яка вже увійшла в історію», - заявив Рябошапка. На його думку, причиною його відставки є результативність його роботи.

«Ті кого ми позбулися, хочуть повернутися і жити далі так, як жили ці 28 років. Тому зараз я тут і стою», - зазначив він.

Свій виступ генпрокурор завершив такими словами: «Постанова (про висловлення недовіри генпрокурору, - ред.) побудована на відвертій брехні. Мене не цікавить думка Бужанського про реформу прокуратури. Для мене найкращою оцінкою є лист батька Катерини Гандзюк… Я не став нічиїм слугою, я був і є незалежним», - заявив він.

«Я йду. Але я йду для того, щоб повернутись», - резюмував Рябошапка і залишив залу парламенту.

Після цього розвернувся і пішов із зали засідань ВР, не зважаючи на заклики Розумкова залишитись щоб відповісти запитання нардепів. Хоча всі присутні розуміли, що то лише формальність. За кілька хвилин "слуги" разом з критичною для постанови підтримкою екс-регіоналів відправили Гепрокурора у відставку.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...