"Я не винен, він сам до мене прийшов": Арестович розповів про переговори Лукашенка із Заходом

За словами Арестовича, який раніше розповів, яку задачу-максимум щодо закінчення війни ставить Україна, Білорусь намагалися втягнути у війну дуже активно. З білоруської території пускали ракети, літала авіація, наступали війська. Білоруська військова інфраструктура - аеродроми, бази постачання, залізнична мережа - повністю використовувалися проти України. Про це радник очільника ОП розповів в інтерв'ю російському виданню "Медуза", передають Патріоти України.

"Але ми спеціально не порушували це питання, тому що ми розуміємо саму Білорусь і дуже чітко розділяємо білоруський народ та білоруську владу. А те, що білоруський народ був проти, ми бачили. Наразі білоруську територію використовують вже дуже мало, практично не використовують. Авіація вже давно не діє, ракети практично не стріляють. Ну, декілька епізодичних пусків було", - сказав Арестович.

Водночас він зазначив, що активно призивав білорусів зіпсувати залізничну мережу, і тим самим ускладнити життя російським військам. За це на Арестовича у Білорусі навіть завели кримінальну справу за тероризм.

"А ще білоруські партизани примудрилися зіпсувати залізничну мережу. Я їх до цього закликав і на мене в Білорусі завели кримінальну справу за тероризм. Але, як бачите, не дарма закликав. Реально зіпсували, і дуже ускладнили життя російським військам. А Лукашенко зумів петляти. І за білоруську територію можна більше не хвилюватись", - сказав Арестович.

Про самого президента Білорусі Олександра Лукашенка Арестович говорить, що він веде "сепаратні переговори із Заходом": "Білорусь намагалися втягнути у війну дуже активно. Лукашенко петляє як може, і, за нашими даними, активно веде сепаратні переговори із Заходом. Нам і білоруська опозиція про це каже, і західна розвідка. Вони говорять без подробиць, але загальний характер: "Я не винен, він сам до мене прийшов", - зазначив радник очільника ОП.

НАТО розглядає відправку військ в Україну, але не для участі в боях: У NYT розкрили подробиці

п’ятниця, 17 травень 2024, 11:27

Союзники по НАТО поступово наближаються до рішення відправити в Україну свої війська. Їх використовуватимуть для навчання українських сил, пише The New York Times. "Цей крок стане ще одним розмиттям попередньої "червоної лінії" і може більш безпосеред...

"Це попередження": Зеленський відповів на заборону США бити їхньою зброєю по РФ

п’ятниця, 17 травень 2024, 11:22

Президент Володимир Зеленський вважає, що не можна забороняти Україні застосовувати західну зброю для ударів по Росії, тому що це частина захисту, а не напад. Пряма мова: "Я не вважаю, що повинні бути якісь заборони, тому що це не про наступ українсько...