"Я несколько лет ору, что двигатели - д...рьмо": Авіаконструктор РФ пояснив крах Іл-112В

Колишній головний конструктор ПАТ "Іл" Микола Таліков прокоментував крах новітнього російського Іл-112В в Підмосков'ї і заявив, що одним з найслабших місць літака були дефектні двигуни. У коментарі виданню News.ru авіаконструктор заявив, що давно попереджав про низьку надійність двигунів, які, за його словами, є "лайном", передають Патріоти України.

Більш того, Таліков підкреслив, що профільні інженери добре знали про існування проблеми з двигунами, однак замовчували інформацію. За його словами, саме з цієї причини катастрофа літака стала можливою. "Я ожидал. Я несколько лет ору, что двигатели — дерьмо. Что они подведут в конечном итоге. Никто внимания на нашей славной фирме не обращает. Седьмой начальник у нас за последние пять-шесть лет, никто внимания не обращает. Вот и дождались", — заявив він.

За словами фахівця, саме двигуни були очевидною проблемою повітряного судна, крах якого можна вивчати по доступному в Інтернеті відео. На опублікованих кадрах один з двигунів загорівся прямо в повітрі. Колишній головний конструктор компанії зазначив, що російський літак лише почав льотні випробування і лише кілька разів піднімався в повітря, причому проблеми з двигуном інженерами були зафіксовані.

За вбивство громадянки США: В Конгресі закликали притягнути Ізраїль до відповідальності

неділя, 8 вересень 2024, 15:03

Демократи в Конгресі приєдналися до Організації Об’єднаних Націй, щоб засудити вбивство громадянки США на Західному березі річки Йордан у п’ятницю. Вони закликали притягнути Ізраїль до відповідальності на тлі зростання напруженості через розширення пос...

"Моя миротворча місія ще не закінчена": Орбан направив лідерам ЄС свій "план"

неділя, 8 вересень 2024, 14:53

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що продовжує роботу над так званою миротворчою місією, в межах якої намагається "запобігти ескалації" повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Про це він сказав журналістам у суботу, 7 вересня, перед уч...