"Я ні про що не шкодую": У Сербії засудили найманця, який воював на боці росіян в Україні

Суд у Сербії у п’ятницю визнав 31-річного Владо Станича винним у найманстві через участь у війні в Україні на боці РФ та присудив йому один рік ув’язнення. Про це повідомляє Радіо Свобода, передають Патріоти України.

За даними слідства, у березні 2015 року Станич приєднався до так званого « гусарському полку», що воював у складі так званої "ДНР". Серб був у окупованому Сніжному, де стояв на блокпосту у формі бойовиків.

У липні 2022 року Станича було затримано в аеропорту Белграда. Він зізнався у скоєнні злочину. Через каяття суддя виніс найменший вирок за статтею про найманство — один рік позбавлення волі з конфіскацією закордонного паспорта.

Водночас, Станича відпустили з-під варти прямо у залі суду – вирок він відбуде пізніше. У коментарі Радіо Свобода чоловік сказав, що чекав на умовний термін ув'язнення, і визнав, що не шкодує про участь у війні в Україні на російській стороні. «Я – сербський волонтер. Я з великою честю та гордістю захищав російських братів. Навіть якби мене засудили до ста років ув'язнення, я не шкодував би», — сказав Станич.

За оцінками посольства України в Сербії, станом на грудень 2018 року понад 300 сербів вирушили до України для участі у війні на боці бойовиків. 32 з них у Сербії засудили, причому у більшості випадків йшлося про мінімальні покарання.

Військовий дезертирував до росіян та став "чиновником"

понеділок, 29 квітень 2024, 22:17

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру військовому, який самовільно залишив військову частину та перейшов на бік ворога. Імовірно, йдеться про 2022 рік, зазначають Патріоти України. "Він добровільно пішов на співпрацю з ворогом,...

Окупанти вдарили по Харкову та області авіабомбами, є руйнування та поранені

понеділок, 29 квітень 2024, 21:16

Ввечері у понеділок, 29 квітня 2024 року, російські окупаційні війська завдали ударів по Харкову та області. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передають Патріоти України. Зазначається, що ворог завдав удару по Київському району ...