"Я ніби мисливець, а ворог - ведмідь": Нацгвардійці, які обороняють Харківщину, розповіли про методи "полювання" на окупантів (відео)

Нацгвардійці, які обороняють Харківську область від російських окупантів, розповіли про свої методи "полювання" на ворога. Вони порівняли його з ведмедем, за яким іде мисливець, проте в даному випадку тварина не здобич, а ворог. Захисники нашої країни використовують комбіновані розрахунки протиповітряної оборони для протистояння загарбникам на українському прикордонні, яке пілоти РФ щосили намагаються перетворити на власний полігон. Таким чином, ударна авіація росіян більше не почувається безкарно на півночі Харківщини, як це було лише кілька місяців тому. Про це повідомили у відділенні інформації та комунікації Східного територіального управління Національної гвардії України, передають Патріоти України.

"Ми зараз знаходимося на півночі Харківщини. Виконуємо завдання щодо прикриття наших підрозділів від ударів армійської авіації противника. Наше завдання їх збивати при появі", – розповів офіцер НДУ "Партизан".

З його слів, противник вишукує проблемні місця в обороні України. "У цьому районі вони дуже часто з'являються. Тут дуже високі, лісисті місця є, лісосмуги, велика висота. Тут дуже високі, лісисті місця, лісосмуги, велика висота. дерев, багато природних низовин, в які може спокійно вертоліт заходити і не перебувати в зоні поразки. Найчастіше це – Мі-28, Мі-24, Ка-52", – розповіли нацгвардійці.

Вони зазначили, що окупанти також намагаються використати БПЛА для боротьби з розрахунками українського ППО, яке сковує їхні дії у цьому напрямі. "Часто нас намагаються виявити квадрокоптерами. Нещодавно по одній з вогневих груп велося скидання ВОГів. Але противник мети не досяг, тому що є укриття, перекриті щілини. У такому разі ми протидіємо стрілецькому або зенітному вогню, звичайно, що із ПЗРК ніхто стріляти по квадрокоптеру буде", – ділиться воїн "Партизан".

Гвардійці не приховують, що кожен різновид озброєння має свої недоліки та переваги, тому застосовують проти ворога комбіновані розрахунки. "Наше завдання спіймати момент, коли російський гелікоптер буде підніматися, щоб стріляти НУРСами (некеровані ракетні снаряди – Ред.). Ми стріляємо з ПЗРК – ракета полетіла по меті, і вертушка падає. Працювати ЗУ складніше: треба довше цілитися, враховувати швидкість збити вертоліт або літак. Тому ми чергуємо одночасно ПЗРК та ЗУ", – пояснює військовий із позивним "Магоні". Він має чималий бойовий досвід – повномасштабне вторгнення зустрів у Луганській області, але вже встиг взяти участь і в контрнаступі в Харківській області.

"К-52 тут з'являються щонайменше двічі на тиждень. Як тільки вилетить вертушка – я вискочу з трубою і вистрілю. Так, сидимо в засідці, в хорошій компанії. Я ніби мисливець, а це мій ведмідь, на якого я полюю" – розповідає "Зварювальник.

Водночас, ЗСУ заявили, що дії російських пілотів останнім часом стали відчутно більш примітивними та обережними. Вони припускають, що екіпажі гелікоптерів частково складаються з курсантів військових вишів.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...