"Я ніколи не забуду цей візит": Прем'єр Португалії приїхав у зруйнований Ірпінь (фото)

Прем'єр-міністр Португалії Антоніу Кошта прибув до України. Голова португальського уряду відвідав зруйноване росіянами місто Ірпінь, інформують Патріоти України.

Антоніу Кошта прибув в Україну на запрошення прем'єр-міністра Дениса Шмигаля. "Я ніколи не забуду візит в Ірпінь. Руйнування і насильства є абсолютно руйнівними. Я став свідком жорстоких, свавільних і невиправданих нападів", - заявив португальській прем'єр.

"Війна завжди торкається безневинних людей. Сім'ї, в яких тут було життя, робота, їхній район, змушені були покинути все, щоб спробувати врятувати своє життя. Найбільше мене вражає насильство проти мирних жителів", - написав Кошта.

Ірпінь звільнили від російських окупантів наприкінці березня. В місті від рук загарбників загинули більш як 200 мешканців. У Київській області вже виявили й оглянули 1239 убитих росіянами мирних жителів.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...