"Я послала Тищенка на х...й. І він пішов": Верещук похвалилася "лайфхаком"

Депутатка впевнена, що обрала спосіб "донести інформацію", коли інші методи вже не працювали.

Народна депутатка від "Слуги народу", кандидатка в мери Києва Ірина Верещук в інтерв'ю головній редакторці видання "ГОРДОН" Олесі Бацман розповіла, що в неї була суперечка з нецензурною лексикою з колегою по фракції, головою київського міського осередку партії Миколою Тищенком, передають Патріоти України.

Журналістка запитала, чи правда, що у Верещук конфлікт із Тищенком стосовно виборів у Києві і що вона навіть розглядає можливість припинити участь у гонці, про що писали ЗМІ. "Дійсно, у нас були пристрасті, були дискусії, якщо це можна так назвати. Причому з обсценною лексикою... Я намагалася довести [свою позицію], вживаючи – у чому каюсь, звісно ж, – нецензурні слова, тому що вже дійсно якоїсь певної миті на якусь секунду здали нерви", – сказала Верещук.

Вона пояснила, що основна розбіжність стосувалося списку "Слуги народу" на виборах у Київраду. Верещук наполягала, щоб кандидатами були професіонали з гарною репутацією. "Це мають бути люди, які не заангажовані у процесах у Києві (схемах із землею, договірняках), [а також не] забудовники, сват, брат, кум, хрещений син, батько, донька... У Колі Тищенка, на жаль, інша позиція. Він розуміє Київраду як "людей, які мають бути лояльними до когось особисто": наприклад, до нього або ще когось", – сказала народна депутатка.

Вона повідомила, що якоїсь миті в їхнє протистояння змушений був втрутитися президент. "Коли дійшли дебати до президента й ми мали піти до нього і свої позиції викласти, якраз президент прийняв мою сторону. Він каже: "А навіщо нам у Київраді люди, нехай навіть медійні, упізнавані, але не професійні? Вони ж мають працювати. Ти розумієш, що вони там працюватимуть? І мені не треба піднімати слухавку [і телефонувати їм], щоб щось там вирішити "...Дякувати богу, я це почула від президента і ще раз переконалася, що президент усе правильно розуміє", – сказала Верещук.

Вона зазначила, що не знає, скільки в кінцевому підсумку людей Тищенка потрапило у список "Слуги народу" на виборах у Київраду. "Ти знаєш, це таке складне питання, тому що... Що означає "його"? Я не знаю, наскільки [вони] його... Радив він багато, тільки в підсумку результат, розумієш, інший дещо вийшов. Тобто сказати, що це Колі Тищенка люди, – ну буде занадто голосно... Тому я сподіваюся все-таки, що ті люди, які пройдуть, – вони будуть гідними", – сказала народна депутатка.

Бацман уточнила, чи правда, що Верещук під час однієї із суперечок "послала Тищенка на х...й". "О боже! Це можна буде запікати? Так, [правда]. Згадала армію, згадала, що це дуже швидкий шлях, як би це [пояснити], щоб дійшло. Тому що якщо я довго пояснюватиму, шукатиму вербальні форми, які будуть довгими, але безрезультатними, по-моєму, не дійде. Просто можу вже про це говорити, тому що це було практично публічно", – сказала Верещук.

Журналістка запитала, як на це відреагував Тищенко. "Що він міг сказати? Пішов. Устав і пішов. Мені складно заперечити, коли я впевнена у своїй правоті й точно знаю, куди кому йти, показуючи напрямок", – відповіла політикиня.

Бацман сказала, що, за її інформацією, Тищенко пішов скаржитися на Верещук в Офіс президента. "Невже? Ну, якось, я гадаю, на президента не справило це великого і належного враження, тому що реально я маю рацію. Я просто маю рацію. А коли я впевнена, що я маю рацію, мене, знаєте, не зрушити з мертвої точки. Це неможливо просто. Я кажу: "Як ми людям дивитимемося в очі? Як я можу йти і говорити, що ось ці та ось ці (називаю прізвища) – це ті люди, за яких треба проголосувати?" Я не збираюся прикривати [їх] своїм ім'ям і, тим паче, підставляти президента, щоб люди казали: "Ну, все зрозуміло". Зрозуміло все з УДАРом, зрозуміло з "Європейською солідарністю" – продали місця, це все видно, але до чого тут "Слуга народу"? – "А от вони [ж так роблять]". Кажу: "То йдіть туди! Там продають місця, а тут місць не продають. Ми – партія влади. Ми не можемо продавати місця, ми не можемо займатися ось цим кумівством, братовством, сватанням. Не можна", – сказала Верещук.

Вона уточнила, що рідко вдається до обсценної лексики в житті. "Але завжди, коли я це роблю, якщо я вдаюся до таких інструментів, – повірте, це вже остання можливість донести до людини бажане", – зазначила депутатка.

Джерело: Гордон

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...