"Я повернувся сюди робити те, що я найкраще вмів завжди робити": Саакашвілі роповів про свої плани в Україні

Україна з ним здатна зробити ривок, переконує Михаїл Ніколозович

Колишній президент Грузії і екс-губернатор Одещини Міхеіл Саакашвілі заявив, що повернувся в Україну не для того, щоб комусь мситится або карати. Про це він розповів журналістам в аеропорту, зазначають Патріоти України.

"Я приїхав сюди не комусь мститися, когось карати, когось руйнувати. Руйнувати, мстити - це взагалі не мій стиль", - заявив Саакашвілі.

За його словами, він приїхав до України з іншою метою.

"Я повернувся сюди робити те, що я найкраще вмів завжди робити, - будувати те, що мені не дали в Одесі. Я хочу разом з мільйонами українців, після того, як видався історичний шанс, з новим президентом, з новою командою, брати участь в будівництві нової України", - стверджує екс-президент Грузії.

Він додав, що Україна здатна "зробити ривок".

"Україні не потрібно 50 років чекати, як кажуть інші експерти, щоб наздогнати чужі країни. Це принизливо. Україні можна зробити ривок", - запевняє Саакашвілі.

Під час своєї першої прес-конференції на території аеропорту «Бориспіль» він також похвалив президента Володимира Зеленського.

«Президент Зеленський відповів на мою формальну заяву про повернення громадянства. Це людина, у якої слова не розходяться зі справами. Після першого туру він сказав, що мені треба повернути громадянство, і він повернув. Пацан сказал, пацан сделал. Крапка», - сказав Саакашвілі.

«Тобто президент Зеленський, на відміну від попередників. Я хочу сказати, що Порошенко обіцяв добровольцям громадянство в п’яти своїх виступах, і нікому не дав. Зеленський один раз сказав і відразу дав. Ось різниця між новим і попередником», - додав екс-президент Грузії.

Відповідаючи на питання іноземних журналістів щодо зв’язку Зеленського з Коломойським, Саакашвілі що в нього чуття, що нинішній президент України непростий хлопець і що він дуже багатьох здивує.

«Я думаю, що Зеленський дуже багатьох здивує і дуже приємно… Цей президент – непростий хлопець», - запевнив Саакашвілі.

Також він підтвердив, що не буде приймати участь у позачергових парламентських виборах.

«Я сам нікуди не піду ні на які вибори. Але конечно ж я буду сприяти і усіляко допомагати повному оновленню політичного класу України, повному позбавленню від бариг і людей, які грабували Україну. І звичайно ж я буду робити все для того, щоб прийшло багато нових людей. Я не вів жодних переговорів ні про які призначення», - завірив журналістів Саакашвілі.

Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...