"Я просив хоча б укол зробити, біль сильний": Командири кинули пораненого окупанта вмирати (відео)

Російський окупант розповів, як командири кинули його помирати на полі бою під Рубіжним у Луганській області після важкого поранення. Відеозапис з розповіддю військового РФ опублікувала Служба безпеки України у Telegram, передають Патріоти України.

"Окупанти кидають своїх! Цю аксіому, зрозумілу українцям, ще раз підтвердив полонений загарбник. 22-річного пораненого окупанта, як і багатьох його колег, командири кинули на полі бою під Рубіжним у Луганській області. Його кинули вмирати... Втім, йому пощастило – він залишився живий, а не поїхав до рідних у чорному мішку з написом "вантаж 200", – зазначили у СБУ.

На записі військовий розповів, як отримав поранення. "Була велика перестрілка... Ми з товаришами почали відходити, тому що бачили те, що вже не виносимо... Відходити почали, і десь через 50 метрів я був поранений у спину. Я впав, лежав-лежав. Я все бачив, спостерігав, але не міг ворушитися", – згадав він.

За словами військового, коли до нього підбігли командир з сержантом, вони тільки витягли у нього боєприпаси з патронами, а допомагати не стали: "Я кажу: "Допоможіть мені". Вони мовчать. Я кажу: "Уколіть мені хоча б укол, біль сильний". Вони побігли далі, навіть ніяку не надали допомогу".

Спецслужби Польщі виявили пристрої, які, ймовірно, призначені для прослуховування засідання уряду

вівторок, 7 травень 2024, 11:59

У Катовіце, де 7 травня мало відбутися засідання Ради міністрів Польщі, спецслужби знайшли і демонтували пристрої для підслуховування. Про це інформує Reuters, передають Патріоти України. Як зазначається, у вівторок, 7 травня, Рада міністрів Польщі зби...

"Неслась інформаційна хвиля": У ГУР сказали, чи існує загроза Україні з боку Придністров'я

вівторок, 7 травень 2024, 11:28

Для України наразі немає загрози з території невизнаного Придністров’я. Принаймні серйозної, якщо подивитись об'єктивно. Таку думку висловив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону. Водноч...