"Я проти параду містечкових "велюрових" суверенітетів. Але спровокували його самі "слуги", - Ірина Геращенко

Впливові порушники карантину не отримують законного покарання, тоді як представникам органів місцевого самоврядування з Києва передають погрози.

Ірина Геращенко. Фото: РБК.

Заяви місцевих органів влади про ослаблення карантинних заходів, які суперечать розпорядженням центральної влади, - це наслідок подвійних стандартів президента Зеленського і його владної команди. Про це у своєму відеоблозі каже співголова фракції "Європейська Солідарність" Ірина Геращенко, передають Патріоти України.

Вона зазначає, що впливові порушники карантину не отримують законного покарання, тоді як представникам органів місцевого самоврядування з Києва передають погрози. "У країні розпочався парад "велюрових" суверенітетів. Міста і містечка одне за одним заявляють про часткове скасування карантину. Чхати вони хотіли на заборони уряду. Міністр внутрішніх справ тупає ногою, погрожуючи карами і справедливо зазначаючи, що зараз епідеміологічні показники гірші, ніж місяць тому, й ми можемо отримати реальний спалах епідемії. Але навіщо ці подвійні стандарти? Власник "Велюру" і всі його відвідувачі навіть не сплатили штраф 17 000 грн за порушення карантину. Хоч всі високопосадові "спасителі Києва" були ідентифіковані журналістами", – зазначає Ірина Геращенко.

"Власника "Велюру" не засудила рідна фракція, спікер не вичитав його в стилі комсомольських зборів, президент і його офіс не записали відосик "ай – ай- ай, Коля", уряд не закликав депутатів власним прикладом демонструвати повагу до карантину і самоізоляції. Поліція, яка доблесно ловила в Дніпрі одного іхтіандра, спокійнісінько спостерігала тисячі прихожан МП, й жоден батюшка чи приход також не оштрафовані. Міністри, депутати, колишні депутати тусуються по найдорожчим готелям/ресторанам Києва і проводять там променади без масок. Все це щодня читають, дивляться, бачать мільйони ФОПів, чий бізнес загинається, яким немає чим сплачувати оренду, зарплати, комуналку", – порівнює Ірина Геращенко.

Співголова "Європейської Солідарності" наголошує, що в порушенні законів будь-ким немає нічого доброго. Але спротив на місцях спровокувала сама провладна команда. "Я проти параду "велюрових" суверенітетів. Але спровокували його самі слуги. І тепер це навряд чи можна зупинити. Можна зупинити метро, але тепер Київ перетворився на суцільний корок, бо всі виїхали в офіси на своїх авто. Можна закрити кафе, але всі, в кого немає грошей на чай за 500 грн у "Велюрі", вийшли з пивом на лавочки. Можна лякати штрафами в 17000 дрібних підприємців, але тоді вони приходять під уряд. Або всі на карантин – або цю хвилю суверенітетів не зупинити. Почніть з "Велюру" – під камери оштрафуйте Колю і виженіть його зі своєї фракції", – порадила Ірина Геращенко.

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...