"Я прийняв рішення": Гройсман подає у відставку

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вирішив піти у відставку у відповідь на заяву президента Володимира Зеленського. Це станеться після засідання уряду в середу, 22 травня, заявив прем'єр на брифінгу 20 травня, повідомляють Патріоти України.

"Сьогодні президент України був приведений до присяги. Під час інавгураційної промови він сказав, що уряд має скласти свої повноваження.

Думаю, ви розумієте, що уряд складає повноваження перед новообраною Верховною Радою, а не перед новообраним президентом", – сказав Гройсман. "Я прийняв рішення подати у відставку відразу після проведення в середу (22 травня. – Ред.) засідання уряду", – підкреслив він. Відзначимо, в першому зверненні у Верховній Раді після своєї інавгурації президент України Володимир Зеленський зробив заяву про те, що неефективні урядовці можуть "звільнити місця":

"Дозвольте мені зараз процитувати американського актора, який став класним американським президентом: уряд не вирішує наших проблем, уряд і є нашою проблемою. Це просто цитата. Я не розумію, чому уряд розводить руками і каже, що нічого не може зробити. Неправда. Може. Ви можете взяти ручку і папір, і звільнити місця".

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...