"Я розповім Радєву, що таке справжня драма... Росія напала на Болгарію, захопила території і вбила тисячі": Кулеба різко відповів президенту Болгарії на промосковську заяву про Крим

Послу довилось вибачатись за свого ватного президента і підтверджувати курс держави на деокупацію Криму

Заяви президента Болгарії Румена Радєва про нібито "російський" Крим є ударом по двосторонніх відносинах. Про це йдеться у повідомленні міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби у Twitter, зазначають Патріоти України.

"Своїми необачними висловами він (президент Болгарії, — ред.) завдав удару дружнім українсько-болгарським відносинам, підставив Болгарію під критику ЄС і підіграв російській пропаганді", — написав міністр.

Кулеба додав, що обов'язково розповість Румену Радєву, що таке справжня драма. За словами міністра, це якщо Росія напала на Болгарію, відхопила шматок території і вбила тисячі людей.

Нагадаємо, 19 листопада президент Болгарії Румен Радєв під час передвиборчих дебатів заявив, що вважає Крим російською територією та висловив думку про неефективність антиросійських санкцій ЄС.

У відповідь на заяву президента Міністерство закордонних справ України викликало посла Болгарії в Києві Костадіна Коджабашева. Посол запевнив у незмінній позиції Болгарії щодо підтримки територіальної цілісності України та зусиль з деокупації Криму, зокрема шляхом участі Болгарії в роботі Кримської платформи.

Пізніше президент Болгарії Румен Радєв повторив свої слова про "російський Крим", хоча і визнав, що анексія була порушенням міжнародного права.

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...