"Я сказав - буду відстоювати необхідність засудження і тільки після вироку - обмін": Луценко заявив, що Зеленський його звільнив з генпрокурорів через відмову видати Цемаха Росії

Колишній генпрокурор України Юрій Луценко розповів, що колишнього терориста "ДНР" Володимира Цемаха хотіли передати Росії. Вище керівництво країни вмовляло його організувати цю операцію.

Про це Луценко написав на своїй сторінці у Facebook. Він зазначив, що відмовився видавати Цемаха, адже він є ключовим свідком у справі про збиття над Донбасом літака Boeing 777 рейсу МН17, а суд щодо неї – це "шлях Путіна до Гаазького трибуналу".

Незважаючи на категоричну відмову Луценка, пізніше від нього вже "в істеричній формі" вимагали віддати Цемаха Росії. Ексгенпрокурор повідомив, що він знову відповів відмовою, а після цього почув, що "його дні на посаді – недовгі".

"Я сказав: скільки їх не є, але до останнього я буду відстоювати необхідність засудження російських терористів і тільки після вироку – організації обміну", – написав ексглава Генпрокуратури України.

За словами Луценка, свідком цього був колишній керівник Офісу президента України Андрій Богдан.

Колишній глава Генпрокуратури додав, що спецоперація із вивезення Цемаха з "ДНР" до Києва була "блискучою". Завдяки ній і ГПУ, і міжнародна слідча група отримали ключового свідка теракту російської армії проти цивільного літака. Він також оприлюднив фото одного з листів нідерландського прокурора, де вказано, що екстерориста розглядали як свідка, чий допит був "максимально важливим".

Лист прокурора із Нідерландів щодо Цемаха.


Відпрацювали точно: Нацгвардія знищила російську станцію РЕБ на Запорізькому напрямку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:27

Бійці Національної гвардії знищили російську станцію радіоелектронної боротьби на Запорізькому напрямку, передають Патріоти України. "На Запорізькому напрямку в результаті вогневого ураження російські загарбники втратили чергову станцію радіоелектронн...

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...