"Я сказав Путіну, що він скоїв помилку": Макрон закликав "не принижувати" Росію

100 днів тому Росія нахабно вдерлася із повномасштабною війною до України. Вона нищить усе, зокрема і тисячі цивільних, на своєму шляху. Проти країни-агресорки запроваджують численні санкції. Втім, президент Франції Еммануель Макрон виступив із дивним закликом, передають Патріоти України із посиланням на іноземні ЗМІ.

Він каже, що Росію не слід принижувати зараз. За його словами, це потрібно для того, щоб після завершення війни в Україні можна було вивести її з ізоляції.

Він також підкреслив, що вторгнення в Україну стало "історичною та фундаментальною помилкою" російського президента Володимира Путіна.

"Я думаю, і я сказав йому, що він скоїв історичну та фундаментальну помилку для свого народу, для себе та для історії. Я думаю, що він ізолював себе. Ізолювати себе – це одне, а змогти вибратися з цього – тяжкий шлях", – сказав президент Франції.

Французький президент зауважив, що не можна "принижувати" Росію через війну в Україну. Бо "коли завершаться бойові дії, тільки так можна буде прокласти вихід дипломатичним шляхом". При цьому Макрон не виключив візиту до України. Втім, коли це може статися, – не уточнив.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...