"Я вам гарантую": Хомчак пояснив, чому Зеленський не дає команду про наступ на Донбасі (відео)

Президент України Володимир Зеленський у стані віддати наказ про наступ на Донбасі, але це може загрожувати множинними смертями серед цивільного населення. Як заявив в інтерв'ю журналістці Олесі Бацман головнокомандувач Збройних сил України, генерал-полковник Руслан Хомчак, спершу необхідно прораховувати всі наслідки, сили, можливості і резерви, передають Патріоти України.

"Я вам гарантую: у верховного головнокомандувача проблем дати команду або ухвалити рішення немає. Просто треба прораховувати всі наслідки потім, сили і можливості, резерви, готовність сьогодні держави до цього – щоб ми йшли – і наслідки. Тому що якщо ми сьогодні йдемо наступати, ми розуміємо, що таке Донецьк: це багатомільйонне місто", – підкреслив він.

За словами Хомчака, під час наступу може дуже багато загинути людей серед місцевого цивільного населення. "Але ж це ж українці, це ж люди. Міжнародне гуманітарне право що скаже? Оцінивши ці всі фактори, ці ризики... Хто проти нас піде? Якщо ми будемо сьогодні воювати з тими, хто там є, – звичайно, у нас є дуже багато шансів досягти мети. Але ми розуміємо, що проти нас стане... ми це бачили в 14-му році", – додав головнокомандувач ЗСУ.

Зона смерті: Як виглядає Часів Яр після російських ударів - відео з висоти

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:49

Місто Часів Яр, що протягом кількох місяців перебуває під постійними обстрілами з боку російських загарбників, нині нагадує руїни окупованих Бахмута та Авдіївки, передають Патріоти України з посиланням на Associated Press. . На кадрах, що демонструють...

Поки всі обговорюють наступ на Харків: Експерт назвав іншу ділянку, де РФ може планувати прорив

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:22

Поширюючи чутки про наступ на Харків, Росія, можливо, намагається приховати свої справжні мотиви. Почалася серйозна підготовка ЗС РФ до прориву в Старомайорському районі - Урожайне, що на Південному фронті, передають Патріоти України. Російський військ...