"Я вам не дівчинка!" - "А що, хлопчик?": Данілов потролив ретиву пропагандистку проросійської "Страни", котру закрили через санкції РНБО

Секретар Ради нацбезпеки та оборони (РНБО) Олексій Данілов відмахнувся від відповіді на запитання журналістки видання "Страна", яке опинилося під санкціями. Відповідне відео та допис з обуренням з'явилися у Telegram-каналі видання, зазначають Патріоти України.

Журналістка видання запитала, чому РНБО "без суду і слідства" та "всупереч законам" ввела санкції проти "Страни" та її редактора Ігоря Гужви та чи не боїться Данілов опинитися через це у в'язниці.

На що секретар РНБО поцікавився, чи це погроза з боку представниці медіа.

Данілов: Ви мені погрожуєте?

Журналістка: Я вам не погрожую, я говорю в рамках закону України.

Данілов: Дівчинко, читайте уважно закони України.

Журналістка: Я вам не дівчинка!

Данілов: А що, ви – хлопчик?

Данілов і журналістка "Страни" - розмова про санкції

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 20 серпня, яке передбачає введення санкцій проти скандального проросійського блогера Анатолія Шарія і головного редактора видання "Страна" Ігоря Гужви.

До санкційного списку РНБО також потрапила Галина Солнцева – дружина Гужви, на яку зареєстровано ТОВ "Ласмак", що володіє виданням "Страна.ua". Також РНБО ввела санкції проти Анатолія Шарія та його дружини Ольги.

Зазначимо, що сайт "Страна.ua" неодноразово викривали у маскуванні ворожої пропаганди. Так, у червні Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки заявив, що у своїх матеріалах "Страна.ua" висвітлювала такі пропагандистські наративи, як легітимізація "російського" Криму, підтримка антиукраїнської риторики Мінська та дискредитація української армії.

Крім цього, у текстах спостерігалося перебільшення, пересмикування та відверта підтримка однієї зі сторін. Також відбувалося висвітлювання незначних події та явищ як глобальних тенденцій.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...