"Я вас попереджаю": Російський корабель погрожував цивільному судну в Чорному морі

Російські військові у Чорному морі погрожували цивільному кораблю "втягуванням у війну" в Україні. У ВМС країни-агресора попередили, що прохід в українські порти "заборонено", передають Патріоти України.

Відповідний запис оприлюднила в п'ятницю, 28 липня, Державна прикордонна служба України в Facebook. Окупанти по рації вимагали, щоб капітан корабля відповів, що саме перевозить і під яким прапором він іде.

Також росіяни запитували, чи є на борту зброя. Після цього вони "для інформації" оголосили, що пересування до портів України "заборонене"

Військовий корабель РФ пригрозив, що перевезення будь-якого вантажу кораблями в Україну "вважається російською стороною потенційним транспортуванням військового вантажу". "Країна, під прапором якої йде судно, буде вважатися втягнутою в "конфлікт" в Україні", – заявили злочинці.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак зазначив у Telegram, що цим Росія порушила всі норми міжнародного морського права. Так діють лише терористи. "Дієвий інструмент проти тероризму – сила. Міжнародна спільнота має засудити дії росіян. Потрібна системна позиція", – написав він.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...