"Я вас попереджаю": Російський корабель погрожував цивільному судну в Чорному морі

Російські військові у Чорному морі погрожували цивільному кораблю "втягуванням у війну" в Україні. У ВМС країни-агресора попередили, що прохід в українські порти "заборонено", передають Патріоти України.

Відповідний запис оприлюднила в п'ятницю, 28 липня, Державна прикордонна служба України в Facebook. Окупанти по рації вимагали, щоб капітан корабля відповів, що саме перевозить і під яким прапором він іде.

Також росіяни запитували, чи є на борту зброя. Після цього вони "для інформації" оголосили, що пересування до портів України "заборонене"

Військовий корабель РФ пригрозив, що перевезення будь-якого вантажу кораблями в Україну "вважається російською стороною потенційним транспортуванням військового вантажу". "Країна, під прапором якої йде судно, буде вважатися втягнутою в "конфлікт" в Україні", – заявили злочинці.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак зазначив у Telegram, що цим Росія порушила всі норми міжнародного морського права. Так діють лише терористи. "Дієвий інструмент проти тероризму – сила. Міжнародна спільнота має засудити дії росіян. Потрібна системна позиція", – написав він.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...