"Я вчасно подавала усі декларації": Ексомбудсменка Денісова прокоментувала розпочаті проти неї кримінальні провадження

Ексуповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що вчасно і в повному обсязі подавала декларації за всі роки. Про це вона сказала у коментарі "Суспільному", передають Патріоти України.

«Можу сказати тільки одне, є презумпція невинуватості. Це обов’язок всіх, хто звинувачує, — довести такі відомості. Я подавала вчасно в повному обсязі і відповідно до закону всі декларації за всі роки. І тому більше нічого зараз не можу прокоментувати», — сказала Денісова.

Напередодні Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило ознаки недостовірного декларування та незаконного збагачення у колишньої омбудсменки Людмили Денісової. Йдеться про майже 42 мільйони гривень.

Звільнення Людмили Денісової у 2022 році - що відомо

31 травня 2022 року Верховна Рада підтримала звільнення Людмили Денісової з посади уповноваженої з прав людини. За рішення проголосували 234 нардепи. Денісова має намір оскаржити звільнення.

Сама Денісова напередодні заявила, що Офіс президента не влаштовує її «активна діяльність» зі збору інформації про порушення прав людини на тимчасово окупованих територіях", і додала, що її звільнення буде незаконним.

Як повідомляє Детектор медіа, 25 травня представниці українських медіа та журналістки публічно звернулися до Людмили Денісової і закликали скоригувати комунікацію про статеві злочини під час війни, зокрема перевіряти факти перед публікацією та уникати надмірної деталізації злочинів.

Пізніше Денісова визнала, що передавала прокуратурі не всю інформацію про скоєні росіянами злочини. Вона сказала, що повідомлення про злочини окупантів були, за її словами, «справді незручними», але про російську агресію говорили й інші правозахисники, а також звичайні громадяни, які стали свідками чи постраждалими.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...