"Я впевнений, що пан Бандера був би в шоці, чи пан Шевченко Тарас Григорович": Зеленський про те, на честь кого називати українські вулиці

Чинний президент України вважає, що вулиці в Україні варто називати іменами героїв-сучасників, а не лише іменами Степана Бандери чи Тараса Шевченка. Такою була відповідь Зеленського на запитання під час спілкування з журналістами на фудмаркеті у Києві, зазначають Патріоти України.

"Я впевнений, що пан Бандера був би в шоці, чи пан Шевченко Тарас Григорович, були би в шоці, яка кількість вулиць (названа їхніми іменами, – ред.)", - заявив голова держави.

"У цілому про це питання я вже казав неодноразово. Реально, у нас дуже багато героїв України. Мені здається, що кожну вулицю треба називати різними героями. У нас їх дуже багато".

Зеленський також нагадав, що перейменування вулиць належить до повноважень місцевої влади. Він також закликав називати вулиця іменами героїв сучасності – такими як футболіст Андрій Шевченко, легкоатлет Сергій Бубка, боксер Олександр Усик, боксери брати Клички тощо.

Нагадаємо, 9 квітня 2015 року Верховна Рада прийняла внесений Кабміном закон про засудження комуністичного і нацистського тоталітарних режимів і заборонила їх пропаганду.

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...