"Я вражений тим, що бачив": Столтенберг відвідав українських військових у Великій Британії

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг відвідав українських військових, які проходять підготовку у Великій Британії, передають Патріоти України.

Як повідомляє сайт Альянсу, Столтенберг на початку свого візиту до Великої Британії високо оцінив підтримку України цією країною.

Зокрема, він приєднався до міністра оборони Великої Британії Бена Воллеса у південно-східному місті Лідд, у якому українські військові проходять підготовку за участі британських, канадійських і литовських інструкторів.

Столтенберг вважає навчання українських військових "важливим прикладом того, як Сполучене Королівство, яке є дуже цінним союзником НАТО, сприяє досягненню реальних змін".

Столтенберг зустрівся з українськими військовими у місті Лідд, де похвалив їх за налаштованість і мужність, тому що Збройні сили України продовжують протидіяти жорстокій і неспровокованій агресивній війні Росії.

"Я вражений тим, що бачив. Я бачив навички, самовідданість українських солдатів, які тут проходять навчання, і мене надихає те, як багато чого вони навчаються, як багато вони можуть досягти всього за кілька тижнів, і я впевнений, що це зробить реальний внесок на полі бою", - сказав Столтенберг.

Також сказано, що з часу незаконної анексії Криму у 2014 році, союзники НАТО, у тому числі Велика Британія, США, Канада Туреччина організували підготовку для тисяч українських військових.

На початку вересня британське Міністерство оборони заявило про розширення учбової програми для українських новобранців, зокрема курс навчання триватиме з 3 до 5 тижнів. Станом на 14 вересня пройшли підготовку у Британії вже близько 5 тис. військовослужбовців ЗСУ.

Норвегія вирішила приєднатися до масштабних тренувань українських військових у Британії, а також Нова Зеландія відправила 120 інструкторів у Британію для підготовки українських військових.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...