"Я жалкую": Посол Мельник заявив, шо вибачиться перед Шольцем за слова про "ображену ковбасу"

Посол України Німеччини Андрій Мельник заявив, що хоче вибачитися перед німецьким канцлером Олафом Шольцем за слова про ображену ковбасу, які були сказані в контексті його відмови від візиту в Україну раніше. Він додав, що пожалкував про сказане. Про це він розповів в інтерв'ю виданню Spiegel, передають Патріоти України.

"Ця заява, про яку я потім, звичайно, пожалкував. Я особисто прошу вибачення в нього", — сказав дипломат. Він додав, що вираз був дипломатично недоречним та образив багатьох людей і не тільки в Німеччині.

Андрій Мельник також розповів про реакцію на цю заяву президента України. За його словами, Володимир Зеленський не здивувався цим висловлюванням, проте перед головою МЗС Дмитром Кулебою все ж таки довелося пояснитися.

Український дипломат заявив, що любить Німеччину, а також може залишитись у ній назавжди після свого перебування на посаді посла.

Нагадаємо, 3 травня Олаф Шольц заявив, що не має наміру відвідувати Україну через те, що там не прийняли президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра. У відповідь на це Андрій Мельник закликав німецького канцлера не зображати із себе "ображену ковбасу", бо війна "це не дитячий садок".

"Грати в ображену ліверну ковбасу звучить не дуже по-державному (німецький вираз, який означає зображати із себе ображену людину за відсутності для цього реальних підстав — ред.). Йдеться про найжорстокішу війну на знищення з часів нападу нацистів на Україну, це не дитячий садок", — сказав він тоді.

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...