"Я жити більше не хочу": Школярка із Маріуполя розповіла, що окупанти ґвалтують дітей, старих і трупи

Люди, яким вдалося врятуватися із справжнього пекла в блокадному Маріуполі, розповідають історії, в які важко повірити у ХХI столітті. Російські окупанти, які знищують місто бомбами та ракетами, забирають у людей найцінніше – їхніх рідних і близьких. Солдати РФ також ґвалтують дітей, старих і навіть трупи. 16-річна Катя, яка врятувалася з розбомбленого Маріуполя разом із п'ятирічним братом, змогла розповісти про те, що сталося з нею та її рідними. Історію дівчини опублікувала волонтерка Віра Хвуст на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"Знаєте, те відчуття, коли боляче? Я колись закохалася в хлопчика, а він у мене ні, і я думала, що це боляче. А виявилося, що боляче бачити, як твоя мама помирає в тебе на очах. А братик усе до неї підходить і каже: "Мамочко, не спи, ти замерзнеш." І ми ніколи не потрапимо на її могилу. Вона так і залишилася в сирому і темному підвалі", – сказала Катя.

Вона згадує, як вони всією родиною харчувалися залишками їжі у підвалі. Якось дядькові Колі, вітчиму, вдалося спіймати голуба, його засмажили та з'їли, а потім усі блювали.

"Мама трималася до останнього, за три дні до нашої евакуації померла. Я сказала братові, що вона міцно спить, і її не варто будити. Але, здається, він усе зрозумів", – каже школярка.

У підвалі померла їхня сусідка, її тіло почало "пахнути". Коли дядько Коля виносив його надвір, то підірвався на розтяжці. Мама Каті не витримала й померла, не дочекавшись евакуації. Коли вони з братом бігли містом, щоб вибратися з нього, всюди були трупи людей.

"Я ненавиджу Росію. Мій рідний дядько там. Знаєте, що він мені сказав телефоном? "Катя? Яка ще Катя? Дівчинко, я вас не знаю. Яка війна, яка Катя?". А потім написав із лівого номера: "Катю, не пиши мені. Для мене та моєї родини це небезпечно. А маму не повернути". Я ненавиджу їх!" – згадує дівчина.

Вона також розповіла, як окупанти розправлялися із мешканцями. Страшно було, коли у сховищі плакали діти, бо російські солдати приходили на крик і вбивали людей. А свідки розправи казали, що солдати РФ ґвалтували дітей, людей похилого віку і навіть трупи.

"Я жити більше не хочу. Нас зараз розділять, мабуть. І я, можливо, не побачу свого брата. Навіщо? Навіщо Путін нас рятував? Ми ж добре жили, навіть машину купили. Дядько Коля обіцяв мене навчити водити. Вони навіть її спалили. Я померти хочу, та не можу", – розповіла Катя.

Громадяни Словаччини, після відмови уряду Фіцо підтримати ініціативу Чехії, зібрали понад 2 млн євро на снаряди для України

субота, 20 квітень 2024, 8:05

Жителі Словаччини зібрали понад два мільйони євро на купівлю снарядів для України, після того, як влада країни відмовилася підтримати ініціативу Чехії зі збору коштів та пошуку боєприпасів для Києва. Суму зібрали менш ніж за дві доби. У кампанії, яка п...

"Путін буде вимушений відкривати другий фронт у Калінінграді, в Курській області, у Придністров’ї": У РДК анонсували нові рейди

субота, 20 квітень 2024, 7:56

Бійці Російського добровольчого корпусу (РДК) з позивними "Лакі", "Могила" та "Кардинал" пояснили, для чого здійснюють рейди на Білгородщину та анонсували "сюрприз" для країни-агресорки. Про це йдеться у відео на YouTube-каналі "Український Свідок", пе...