​"Я зроблю все, щоб це була гучна історія": Бутусов розповів про корупційну справу, через котру новопризначений до "Укроборонпрому" Мілованов викликав його на дуель (відео)

Радник глави ОП і президент Київської школи економіки Тимофій Милованов викликав на дебати журналіста Юрія Бутусова, який звинуватив його у хабарництві в зв'язку з тим, що "дочка" Укроборонпрому замовила в КШЕ дослідження на 1,68 мільйонів за день до призначення Милованова в наглядову раду концерну, зазначають Патріоти України.

В ефірі телеканалу "Прямий" Юрій Бутусов розповів подробиці історії, через яку отримав виклик на "дуель".

"21 травня Тимофія Милованова указом президента призначають членом Наглядової ради, і 21 травня з'являється оголошення на сайті Prozorro, що нібито відбувся тендер, який виграла Київська школа економіки (афільована з Милованов структура - ред.), на проведення деякого невідомого дослідження.

Однак насправді тендера не було, так як це була купівля у одного виконавця. Тобто за один день "Укроборонпром", згідно з повідомлення, зробив оголошення, за один день купив і відразу повідомив, коли Милованов став членом Наглядової ради, що у нас з ним контракт на проведення дослідження, яке триватиме до жовтня цього року", - пояснив журналіст.

Бутусов здивований тому, що школі економіки доручили проводити дослідження в оборонній промисловості. Мало того, що це не спеціалізація закладу, так і підозріло співпала дата входження Милованова в "Укроборонпром" і отримання посади, яка дозволить контролювати витрати держконцерну.

Тобто чиновнику на підпис принесуть документи щодо законності проведення цього тендеру. Однак, зазначає Бутусов, законодавством заборонені подібні маневри, які називають конфліктом інтересів.

Милованов у відповідь звинуватив Бутусова в порушеннях і викликав на інтелектуальну дуель. У разі виграшу журналіста, чиновник готовий буде піти в НАБУ і дати свідчення.

"Я зроблю все, щоб це була гучна історія ... стане уроком для всіх, хто йде у владу ... Буду звертатися в правоохоронні органи, а там вже їх рішення. Передам всю наявну інформацію", - запевнив Бутусов.

Відповідаючи на питання гостей студії, Бутусов сказав, що за його оцінкою Милованов отримав "хабар". Однак крапку в цій справі повинні поставити фахівці.

"Я зробив висновок на певній послідовності фактів ... якщо пан Милованов вважає, що це неправда, у нього буде можливість довести в суді. Я обов'язково особисто з'явлюся", - резюмував Бутусов.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...