Ядерна тріда Пентагону робить потужний скачок: Підводний флот США випробував дві балістичні ракети Trident II (відео)

Нова стратегічна зброя значно підвищує переваги США над КНР і РФ

Пуск балістичної ракети Trident II D5LE. Фото: ВМФ США

Пресслужба військово-морського флоту США повідомила про успішно проведені планові випробування балістичних ракет Trident II D5LE над Атлантичним океаном. Пуск двох ракет здійснив атомний підводний човен USS Wyoming (SSBN-742) класу Ohio, зазначають Патріоти України..

Випробування відбулися біля берегів Флориди.

У ВМФ США наголосили, що ці випробування підкреслюють готовність та можливості США в контексті стратегічного стримування у 21 столітті.

Цей запуск став 184 успішним випробувальним польотом ракети Trident II (D5 & D5LE), зазначили у військовому відомстві.

Ракети Trident II (D5) нещодавно пройшли програму продовження терміну служби для усунення потенційних наслідків старіння.

Окрім того, компанія Lockheed Martin, Rotary and Mission Systems, отримала контракт від урядів Великої Британії та США, на надання технічної підтримки та виробничих послуг для систем озброєння Trident SSI Increment 8.

Вартість угоди перевищує 191 мільйон доларів, а очікувана дата завершення – 28 лютого 2028 року.

Lockheed Martin відповідає за забезпечення стратегічною системою озброєння Trident SSI Increment 8, виробництвом інерційних навігаційних систем та пов’язаних з ними інерційних запасних частин для підводних човнів Ohio та Columbia, які оснащуються цими балістичними ракетами.

Балістичні ракети Trident II (D5LE) зараз розгортаються на флоті та вони будуть служити протягом залишкового терміну експлуатації американських атомних підводних човнів з балістичними ракетами класу Ohio та британських Vanguard, а також будуть використані, як початкове озброєння для підводних ракетоносців наступного покоління – американських класу Columbia та британських Dreadnought.

UGM-133A Trident II або Trident D5 – це балістична ракета підводного базування, побудована компанією Lockheed Martin Space , і розгорнута в американському та британському флоті. Вперше ракети були розгорнуті у березні 1990 року і сьогодні вони залишаються в експлуатації.


Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...

В Україні відкрили завод із виробництва високотехнологічних німецьких БПЛА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:45

В Україні відкрили завод німецької компанії Quantum-Systems GmbH з виробництва безпілотників. Про це напередодні повідомила пресслужба компанії. . Очікується, що на виробництві збиратимуть по 1000 дронів на рік, а також виготовлятимуть запчастини. . ...