Ядерна зброя РФ у Балтійському морі: Жданов пояснив, навіщо Путін провокує НАТО

Днями розвідка Норвегії повідомила, що Росія, вперше з моменту розпаду СРСР, вивела у Балтійське море кораблі Північного флоту з тактичною ядерною зброєю на борту. Таким чином Володимир Путін намагається спровокувати НАТО на ескалацію, щоб добитись переговорів зі світовими лідерами. Про це в інтерв'ю ТСН.ua розповів військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

"Зростає градус протистояння, Путін намагається провокувати НАТО для того, щоб отримати від Альянсу якийсь агресивний крок. Для того, щоб їх звинуватити у агресії і тут же запропонувати, як "миротворець", їм перемовини. І при цьому Путін буде вести перемовини вже не з нашим президентом", - пояснив Жданов.

Експерт також нагадавав, що сьогодні у російського диктатора Володимира Путіна все ще є один шанс на переговори – це вивести війська з України.

"Але ж він не хоче з нами розмовляти. Він хоче розмовляти з Байденом, Макроном, Шольцом і рештою лідерів європейської чи світової спільноти очільників держав. Але вони не хочуть", - наголосив він.

Олег Жданов також зауважив, що НАТО доволі швидко дізналось про виведення ядерних боєзарядів у Балтійське море, що свідчить про те, що відстежується переміщення кожного ядерного боєзаряду.

"Норвегія говорить про перший випадок за 30 років, а це означає, що норвезька розвідка має детальну картину стосовно всіх місць зберігання ядерної зброї і вони чітко впевнені, що інші боєзаряди на всій території Росії не переміщувались ніде. На сьогоднішній день, де-факто, Балтійське море – це внутрішнє море НАТО, один крок відділяє Фінляндію і Швецію від участі у цьому Альянсі. Тому для Росії це черговий жест агресії проти цивілізованого світу. Він не буде ефективним і навпаки завдасть іміджеві втрати для Російської Федерації", - резюмував Олег Жданов.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...