Ядерні боєголовки для Білорусі від Путіна: Жданов пояснив, чого боїться глава Кремля і чи піде на такий крок

Володимир Путін, незважаючи на свою обіцянку Лукашенку, не буде поспішати з передачею Білорусі ракетних комплексів "Іскандер-М", за допомогою яких можна запускати і ракети з ядерними боєголовками. Таку думку висловив військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов, передають Патріоти України.

За його словами, наявність у Білорусі цих комплексів може посилити позиції самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка, що вкрай небажано для Кремля.

"Путін ніколи в житті не буде посилювати Лукашенка. Ніколи. Він його зараз не може переконати, побороти. А якщо ще Путін дасть Лукашенку ядерну боєголовку, то він тим більше не змусить Лукашенка підписати договір про союзну державу. Тому Путін нічого Лукашенку передавати не буде", - вважає Жданов.

І додає, що до того моменту, коли Путін пообіцяє передати ці комплекси, Республіки Білорусь як самостійної юридичної особи існувати не буде - це все буде Росією.

При цьому, на думку експерта, Білорусь можуть поставити перед фактом - тобто імовірний сценарій, коли російські війська зайдуть на територію Білорусі і оголосять про те, що у них з собою є ядерна зброя. Однак, як уточнює Жданов, самовільне розміщення Росією в Білорусі ядерних боєголовок поки малоймовірне через позицію Заходу.

"Захід сьогодні налаштований більш жорстко і не готовий йти ні на які компроміси і поступки. Захід прагне показати свою силу. Виходить, що Захід хоче показати свою силу на Путіні, але тут влазить Лукашенко і каже: "Давайте, домовтеся зі мною".

Йому відповідають: "ні, хлопець. Або ми тебе тиснемо, як курку тисне каток, і Білорусь стає демократичною, або Відійди убік, і далі продовжуємо боротьбу". Сьогодні Захід не готовий до компромісів, а Лукашенко хоче дуже великий компроміс – збереження себе у владі", - переконаний Жданов.

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...

"Зрозумійте, що вони стали насправді жертвами своєї ж пропаганди": Буданов пояснив, що зміниться для України в разі зникнення Путіна

четвер, 28 березень 2024, 18:50

Зникнення Володимира Путіна навряд чи змінить ситуацію з війною. Російське суспільство вже стало жертвою пропаганди і ненавидить Україну та колективний Захід. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, пер...