"Ядерного удару не буде": Буданов дав прогноз, як у РФ відреагують на захід ЗСУ в Крим

Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що військово-політичне керівництво РФ не застосовуватиме ядерне озброєння у відповідь на деокупацію Криму. За його словами, країна-агресор навпаки намагатиметься зробити втрату Кримського півострова непомітною, передають Патріоти України.

Він нагадав, що коли ЗСУ деокупували Херсон, російська пропаганда показала поразку російської армії як "вимушений крок". Про це Буданов розповів в інтерв'ю РБК-Україна.

За словами начальника ГУР, для військово-політичного керівництва країни-агресора втрата Криму буде болісною, але терпимою. Також він наголосив, що у справу вступила кремлівська пропагандистська машина, яка під час втрати Херсона максимально ефективно себе показала.

"Вони показали втрату Херсона – а це був найбільший здобуток так званої "спеціальної військової операції" – просто як буденну справу. Причому вивернули це так, що це в принципі ще й хороша річ була для них", – пояснив Буданов.

Також він додав, що у Росії вже пропрацьована модель того, як висвітлювати події навколо втрати окупантами Криму. Буданов зазначив, що пропаганда насамперед працюватиме на задоволення російського суспільства.

"Тут буде вимушений крок і взагалі майже щастя. Повірте, там пропагандистська машина працює як еталон, це реально еталон. Вони так "оболванюють" своє населення, як ніхто у світі не може", – зазначив Буданов. Водночас начальник Головного управління розвідки заявив, що жодного ядерного удару після заходу Збройних сил України в Крим не буде.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...