Ядерний шантаж та ймовірність оголошення війни: У Верховній Раді пояснили, навіщо Кремлю "референдуми"

Росія вирішила провести так звані "референдуми", щоб шантажувати світ ядерною зброєю. Проте у Кремлі навряд чи наважаться оголосити Україні війну та провести загальну мобілізацію. Про це в коментарі ТСН.ua сказав голова Комітету ВР з питань зовнішньої політики Олександр Мережко, передають Патріоти України.

"Кремль запланував проведення таких фейкових референдумів заздалегідь. Це засіб політичного тиску й шантажу. Річ у тому, що такі референдуми Кремль використовує для можливості анексії окупованих територій. А потім така анексія дає можливість Кремлю шантажувати світ можливістю використання ядерної зброї", - пояснив Мережко.

Голова Комітету ВР з питань зовнішньої політики зазначив, що Кремль намагатиметься уникати загальної мобілізації в Росії.

"Офіційне оголошення війни Україні навряд чи відбудеться. Річ у тому, що оголошення саме по собі є порушенням принципу заборони сили та загрози силою в міжнародних відносинах. Кремль буде намагатися уникнути загальної мобілізації, оскільки це може викликати невдоволення всередині країни. Хоча повністю виключати цього не можна. Мобілізація на окупованих територіях - це порушення міжнародного гуманітарного права, воєнний злочин", - пояснив нардеп.

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...