Ядерний тероризм: Окупанти готують провокацію на Запорізькій АЕС, яка може загрожувати безпеці

Російські окупаційні війська готують на Запорізькій атомній електростанції серйозну провокацію. Загарбники, які перебувають на АЕС, збираються звинуватити українських атомників у зберіганні зброї на території підприємства, передають Патріоти України.

Росіяни вже затримали для цього кількох працівників та тортурами вимагають у них "зізнання". Про це йдеться у заяві НАЕК "Енергоатом".

Загарбники вигадали, що нібито ще в березні в бетонні чаші охолоджувальних басейнів на ЗАЕС працівники станції скинули зброю. Під цим приводом окупанти наполягають на осушенні басейнів – для перевірки його чаш – і зупинці насосів, що подають воду на системи безпеки енергоблоків.

"Якщо це станеться, то системи безпеки найбільшої в Європі атомної станції залишаться без охолодження, що саме собою є серйозним порушенням і може загрожувати ядерній безпеці. До того ж такі роботи недоцільно проводити в теплу пору року через ризик перегрівання та відмови обладнання", – йдеться у заяві "Енергоатому".

Також зазначається, що під виглядом проведення "перевірки" охолоджувальних басейнів АЕС російські війська можуть помістити туди небезпечні предмети, зокрема вибухівку, нерозірвані снаряди та іншу зброю. Після цього росіяни можуть запросити на станцію представників МАГАТЕ та, показавши зброю, спробувати дискредитувати українську владу.

"Будь-яка зброя, знайдена на території ЗАЕС, – це зброя окупантів, яку вони використовують для здійснення ядерного тероризму і погроз усьому світу новою страшною катастрофою", – заявили в "Енергоатомі".

Міноборони США готує зброю до відправки в Україну - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:42

США готуються якомога швидше затвердити новий пакет військової допомоги для України, бо Конгрес має скоро ухвалити закон про підтримку України. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, передають Патріоти України. ЗМІ зазначає, що мовиться пр...

"Аборигени з'їли дядька": У Папуа-Новій Гвінеї обурені словами президента США Байдена

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:30

Президент США Джо Байден висловив припущення, що його дядька могли з’їсти канібали в Папуа-Новій Гвінеї під час Другої світової війни. Це викликало в острівній країні суміш здивування та критики. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевих ...