"Як бульдог, що вчепився в шию": Окупанти не можуть вибратися з пастки на Донбасі, - експерт

Російські окупанти потрапили в серйозну пастку на Донбасі. Вони думали, що зможуть захопити добре укріплені населені пункти, але не змогли. ЗСУ готувалися до цього досить довго. Про це розповів військовий експерт Сергій Грабський в ефірі FreeДом, передають Патріоти України.

Окупанти намагалися штурмувати Бахмутський район, Авдіївку, Піски та Мар'їнку. "Вони поки змушені відмовитися від наступу на Слов'янськ, тому що там у них складнощі через серйозні дії українських військ. Тут ще потрібно зрозуміти, що бої ведуться в місцевості, де важко використовувати якісь тактичні ідеї, це зона міських забудов, де бої ведуться від вулиці до вулиці. Вони не можуть застосувати масово артилерію або бронетехніку", – сказав Грабський.

Він додав, що окупанти витрачають колосальні ресурси і вже зіткнулися з серйозною нестачею особового складу. Але варто зазначити, що "заліза у них поки вистачає". Окупанти потрапили в пастку і тепер не можуть з неї вибратися. "Тут виходить так, що вони потрапили в таку стратегічну пастку, намагаючись виконати поставлене завдання, вони не можуть вийти з цієї зони. Це нагадує бульдога, який вчепився в шию і не знає, як тепер відпустити щелепи і тому безуспішно намагаються вести бойові дії", — додав експерт.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...